fbpx
Artikel

Installateur in beeld: Derwy Korevaar

Vader Ad en zoon Derwy Korevaar richtten 12,5 jaar geleden Derko Installatietechniek in IJsselstein op. Negatieve kanten aan het werk kan Derwy Korevaar amper bedenken, hoewel de lage prijzen in de markt het hem soms moeilijk maken. Maar: liever een keer een werk verliezen om de prijs, dan onze kwaliteit verloochenen.  

Mooiste van het werk

Het veelzijdige. We zijn een klein bedrijf, dus ik houd me met alles bezig, van de magazijnvoorraad en het vegen van de hal tot het afhandelen van orders. Je bent overal bij betrokken en kunt snel schakelen, dat vinden onze opdrachtgevers ook een voordeel.

 

Minder leuk

Daarover moet ik hard nadenken. Het ondernemer zijn is soms minder leuk omdat je weinig vrije tijd hebt. Dat alles tegenwoordig om de prijs draait en niet om kwaliteit, vind ik jammer. Ook vervelend is dat alles zwart op wit moet worden bevestigd en vastgelegd. Een mondelinge afspraak maken, is er niet meer bij, daar ben ik door schade en schande wel achter gekomen.

 

Crisis

Door de crisis draait alles nu om de prijs. Bovendien wordt er meer gefaseerd gebouwd, dat vind ik minder prettig werken. Ik ben meer van 100 woningen in één keer plannen en bouwen. Ik hoop dat alles in 2015 weer aantrekt. Ik merk het zelf nog niet echt, hoewel ik wel een paar nieuwe klanten heb. Het is nu overleven, maar dat lukt goed. De planning zit tot de volgende bouwvak al weer bijna vol.

 

Kansen

Ik vind dat je moet blijven bij wat je goed kunt. We doen nu weliswaar ook renovatie, maar de techniek is hetzelfde, alleen de werkwijze is anders. Bedrijven werken graag met ons omdat we onze kwaliteit niet verloochenen. Dan maar een keer een werk verliezen om de prijs. Kansen zie ik in de veranderende gassamenstelling in Nederland. Dat betekent dat de afstelling van de ketels moet worden aangepast.

 

Bedreigingen

Ik zie weinig bedreigingen, alleen de lage prijzen. Ik vind het niet verantwoord van een opdrachtgever om zo’n lage prijs te accepteren. Het is natuurlijk wel begrijpelijk dat bedrijven dergelijke lage prijzen afgeven om hun personeel aan het werk te houden, maar nu de crisis zo lang duurt, vallen deze bedrijven om en is de markt verziekt. Ook komt OK CV eraan. Op zich goed, maar ik vraag me wel af hoe ze dit gaan controleren. Wij zijn KOMO- en BRL-gecertificeerd en daar komt nu nog iets naast. Waarom in plaats daarvan niet meer aandacht voor BRL? 

 

Investeren in

Ik heb vorig jaar een nieuw boekhoudkundig softwarepakket gekocht en nu overweeg ik de aanschaf van een tekenprogramma. Ik blijf investeringen doen, anders sta je stil. Ik heb ook veel nieuw gereedschap aangeschaft vanwege het stofvrij werken. Momenteel doen we geen investeringen in het wagenpark. Ik investeer verder in opleidingen voor medewerkers, dat is de belangrijkste investering. Zij moeten goed op de hoogte zijn.

 

Toekomst

Ik zie de toekomst heel positief. We zijn zo ver gekomen dankzij onze zeer betrokken, enthousiaste en hardwerkende collega’s en we gaan door zoals we bezig zijn. Ik ga mee met nieuwe technieken, maar wil geen voorloper zijn. Eerst moeten de kinderziektes er uit. Ik wil meer aandacht besteden aan aftersales en inspringen op de veranderende gassamenstelling. 

 

Privé

Samenwonend, eerste kind op komst. Mijn vriendin is ook zelfstandig en snapt gelukkig dat ik vaak aan het werk ben.

 

Bedrijf: Derko Installatietechniek
Functie: eigenaar, maar je kunt me ook projectleider of werkvoorbereider noemen
Leeftijd: 34 jaar
Opleiding: MTS Werktuigbouwkunde
Ervaring: 12,5 jaar geleden besloten mijn vader en ik voor onszelf te beginnen. Het was voor mij dat, of nog verder studeren. In de praktijk leer je het vak echter ook goed. Tot op heden heb ik geen moment spijt gehad van onze beslissing. Inmiddels hebben we 15 medewerkers en een aantal zzp’ers en onderaannemers. In het verleden zaten we voor zo’n 80% in de nieuwbouw, nu is dat nog 60%. De rest is onderhoud en renovatie.

 

Tekst: Margriet Brus, foto: Herbert Wiggerman

1 reactie op “Installateur in beeld: Derwy Korevaar

  1. Dhr. Van Vliet schreef:

    Dit kan nog zo’n mooi verhaal zijn. De medewerkers van Derko bedreigen je gewoon als je iets van hun spookkosten op de factuur zegt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.