fbpx
Artikel

Wie wint VSK Award Digitaal & Slim?

In de VSK Award categorie Digitaal & Slim ook drie genomineerden. In deze categorie twee nominaties voor Itho Daalderop, en één voor Viega. Op 6 februari 2018 wordt de winnaar bekend. Een uitleg van de nominaties op alfabetische volgorde.

Itho Daalderop – Green Energy Smart Boiler

De Green Energy Smartboiler van Itho Daalderop is een slimme elektrische tapwaterboiler die veel verder gaat dan alleen het verwarmen van water.

De smartcontrol heeft algoritmes die het gedrag van de gebruiker analyseert, en past zijn opwarming hierop aan. Hierdoor wordt energie bespaart. Daarnaast kan de boilercapaciteit worden aangewend voor primaire reserve op de energiemarkt, waardoor er meer ruimte ontstaat voor herwinbare energie zoals zonne- en windenergie. De boiler analyseert en monitort het gebruikersgedrag, en geeft de gebruiker via een app bespaartips. Volgens de jury een vernuftige vernieuwing van de klassieke boiler: een mooie nieuwe toepassing zien van slimme, zelflerende regeltechniek in een bestaand product. Het product heeft een eigen app, die kan zorgen voor een groter bewustzijn bij de gebruiker.

 

Itho Daalderop – Spider

De Spider is het regel-/monitoringsplatform van Itho Daalderop. Naast de functie van slimme verwarmingsthermostaat is de doorontwikkelde regelaar inmiddels een volwaardig hart voor alle woonhuisgebonden installaties. Naast regeltechniek voor verwarming, koeling, ventilatie, tapwater en veiligheid, geeft het apparaat ook duidelijk de prestaties weer, en kan het op parameters zelf sturen. Het apparaat functioneert via OpenTherm is dus universeel. Volgens de jury de ‘next step’ in slim inregelen. Het product voorziet niet alleen in bediening en monitoring-op-afstand van de verwarming, maar kan ook beveiliging, zonwering, E-installaties, PV-opbrengst, rapportages en prestatiemetingen regelen. Ook het inregelen van de Spider voor verschillende ruimtes is een optie.

Viega – Hygiëne+ Gebruikerstation

Het Hygiene+ Gebruikerstation van Viega bewaakt geautomatiseerd de drinkwaterkwaliteit in stagnatiegevoelige gebouwonderdelen. Een praktische plug and play oplossing voor een grote uitdaging bij drinkwaterinstallaties.  De volledig elektronische geregelde beveiliging tegen legionellavermeerdering werd recent volledig vernieuwd. Twee onderscheidende innovaties springen in het oog: het aantal watercircuits is uitgebreid. Daarnaast zorgt besturingselektronica ervoor dat de installatie eenvoudig in gebruik is te nemen, waarbij de instellingen via een display maar ook op afstand via een webapplicatie af te lezen en te beïnvloeden zijn. De jury vindt dat dit product op meerdere manieren voordeel oplevert: het vergemakkelijkt het werk van installateur en gebouwbeheerder, en is een innovatie met maatschappelijke meerwaarde.

Publieksprijs

Uit de genomineerde inzendingen wordt ook een publieksprijs gekozen. Voorinschrijvers van de beurs kunnen op de website van de VSK hun voorkeur hiervoor aangeven. De Awards worden op 6 februari, op de openingsdag van de VSK uitgereikt. Uiteraard ziet u de uitslagen ook op Installatie.nl.

Klik hier voor een overzicht van alle genomineerden. Vorige winnaars en genomineerden zijn hier te vinden.

Gratis met Installatie.nl naar de VSK-beurs?