fbpx
Blog

Een vlakke douchevloer met een douchegoot zorgt voor meer veiligheid en meer comfort. Het is bovendien een praktische oplossing voor inloopdouches, voor levensbestendig wonen en voor mensen die minder goed ter been zijn. Waarom? Omdat een douchegoot het mogelijk maakt om drempel- en barrièrevrij te douchen. Bovendien is een douchewand eigenlijk overbodig. Voor de indeling van de badkamer is een ontwerper volledig vrij: voortaan kan er overal worden gedoucht, zelfs midden in een ruimte.

Ontwerp met doorlopende vloer

Een douchebak op een sokkel of half doorgesneden tegels aan de zijkant en op de vloer is niet fraai! Door de douchegoot kan de vloer in de badkamer doorlopend worden gemaakt. Zo ontstaat een strak afgewerkte vloer in de hele badkamer. Dat is esthetisch het mooist en geeft bovendien een ruimtelijk effect. Op een klein oppervlak is dat ook ideaal. In vergelijking met een centrale afvoer heeft de lineaire afvoer een belangrijk voordeel: zelfs in de douche kunnen grote tegels worden gelegd zonder dat die diagonaal moeten worden afgesneden, om het water te laten aflopen.

Onzichtbare of zichtbare goot

Voor een onzichtbare oplossing levert TECE betegelbare goten voor de eigen tegels of natuursteen. Een smalle kier voor de afvoer is het enige wat u ziet. De aanblik van de vloer is strak en wordt niet verstoord. Voor een bijzonder accent zijn er designroosters van duurzaam roestvast staal, met een gepolijste of geborstelde oppervlakte. Daarnaast zijn er ook roosters van robuust glas die in meerdere kleuren leverbaar zijn en harmonieus te combineren zijn met andere glazen armaturen, zoals bijvoorbeeld wc- en urinoir bedieningsplaten, bad accessoires, etc.

Hoogwaardige materialen en hygiënisch

De goten zijn van duurzaam roestvast staal, hetgeen zorgt voor een probleemloze en lange levensduur. De binnenzijde is glad gepolijst en drie dimensionaal aflopend, zodat water altijd goed wegstroomt. Er zijn geen kieren en naden van toepassing, dit zorgt voor een hoge hygiëne. De goot is gemakkelijk schoon te maken: het rooster uit nemen en met een doek reinigen.

Gegarandeerd waterdicht

In de praktijk bleek dat de meeste lekkages ontstonden door het gebruik van de verkeerde afdichtingsmiddelen. Daarom heeft fabrikant TECE het Seal System ontwikkeld. De afdichting met Seal System is gegarandeerd waterdicht, doordat het afdichtingsmiddel i.c.m. de afdichtingsband zorgvuldig is getest. Inmiddels zijn ruim 50 afdichtingsproducten getest en gecertificeerd. Zie ook www.sealsystem.net.

Nieuwbouw en renovatie

Dankzij de speciale ultraplatte afvoer kunnen douchegoten ook toegepast worden voor renovatie. De afvoertechniek kan vrijwel altijd verdiept in de vloer worden aangebracht en is gegarandeerd waterdicht dankzij Seal System. Voor de verschillende afvoercapaciteiten kunt u kiezen uit vele afvoeren tot zelfs 1,5 l/s.

Laat u inspireren met de online douchegoot configurator.

Over Thomas Mulder

Thomas Mulder is werkzaam als salesmanager bij TECE Nederland.

Bekijk alle berichten van Thomas Mulder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.