fbpx
Blog
BREKEND: Obama slaapt legionellavrij

Volgens een mail die ik vanmorgen ontving, loopt Barack Obama bij zijn verblijf in Nederland geen legionella op.

 

Dat is een prettig gegeven, want het zou een catastrofe zijn wanneer de machtigste man op de aardbol met een dodelijk kuchje weer in zijn Airforce One zou stappen. Je zult het maar op je geweten hebben als installateur van een slecht aangelegd of gespoeld leidingsysteem. Dan kun je de tent wel sluiten.

 

Buitelen

Het inhaakbericht van legionellapreventiebedrijf Ateca vormt vooralsnog een persoonlijk hoogtepunt na het NOS-push bericht dat Obama überhaupt geland was (doet hij vaker schijnt). Het indrukwekkende gestrooi met feitjes en futiliteiten rondom het circus Nuclear Security Summit (NSS): deze dagen buitelt iedereen over elkaar heen in de hysterie rond de nucleaire top in Den Haag. We smullen ervan, schijnt. Zie bijvoorbeeld deze spitsvondig geregionaliseerde inhaker uit Limburg bijvoorbeeld. Je wilt toch meesnoepen als Limburg zijnde.

 

Schaamteloze freepublicity

De vakpers kent het principe al jarenlang. Bijvoorbeeld rond de EK en WK’s voetbal, en de Olympische Spelen, wanneer fabrikanten grif melden dat ze ergens met hun materialen of kennis inzitten. Apetrots, en uiteraard terecht. Het levert freepublicity op van mensen zoals ik die daar weer stukjes van tikken, én daar weer van leven. Maar bovenal: om in een WK-stadion te komen, of in een Hilton-hotel, moeten bedrijven ongelofelijke trajecten vol eisen en bureaucratie afleggen. Daar mogen ze ook de vruchten van plukken, eerlijk is eerlijk. Sommige leveranciers in het Amstel Hotel moesten vooral blij zijn dat ze in het Amstel Hotel móchten.  De publiciteit en de naamsvermelding is de beloning voor de energie.

 

Alles draait om installaties

Obama en andere wereldleiders zijn dankzij de ICA-systeem van Ateca in Huis ter Duin dus gevrijwaard van legionella, zo ronkt het mooie mailtje van vanochtend. Waarvan akte. Wij danken dit bedrijf voor het bewaken van de stabiliteit in de internationale wereldpolitiek. Maar laten we de installateur niet vergeten die er met zijn bekabeling ervoor zorgde dat Mark Rutte en de Amerikaanse president natuurgetrouw belicht voor de Nachtwacht stonden. 

 

WC-bril

En zo is er nog zó veel meer. We wachten vandaag met smart op meer van dit soort berichten. Van de rookgasafvoerfabrikant, ketelleverancier, aircoboer, de wc-brillen en kranenfabrikant, of eigenlijk ELK bedrijf dat spulletjes –hoe klein ook- of arbeid in het congrescentrum World Forum, het Rijksmuseum, het hotel in Noordwijk, of in één van de andere hotels in Amsterdam heeft geleverd. Belangrijke mensen-alert: dit is hét moment om je moment-of-fame te pakken.  Je kunt bijvoorbeeld een persbericht maken over de hoeveelheid plas (159 liter) die de wereldtop bij elkaar pinkelt, om duurzame afwatering te promoten. Het is maar een idee. Net als:  

 

Obama loopt geen koolmonoxidevergiftiging op

 

Obama’s billen op onze wc-bril

 

Lichaamswarmte Barack Obama teruggewonnen in ventilatie-wtw

 

Obama tapt water uit wereldleiding

 

Binnenklimaat rond Obama permanent gemonitord

 

Knelkoppeling voorkomt lekkage in kamer Obama

 

De installatiebranche als onmisbare schakel in veiligheid en welbevinden van de wereldpolitiek, en Barack Obama in het bijzonder. U en ik wisten dat natuurlijk allang, maar dit is het moment om het ongegeneerd te orakelen. Vergeet vooral niet om BREKEND voor uw pers- of twitterberichtje te zetten. Dat helpt.

 

mail

Over Eddy Buiting

Eddy Buiting

Eddy Buiting (1977) is hoofdredacteur van deze site en vakblad Installatie, producten van Eisma Bouwmedia. Studeerde Journalistiek en Voorlichting in Tilburg, was o.a. dagbladjournalist, en inmiddels al 22 jaar tot over de oren in de uitvoerende bouw- en installatiepers. Schrijver van natuur, maar inmiddels multimediaal. Observeert, constateert, vraagt, ervaart, presenteert en schrijft. Drievoudig vader, sportfanaat en tegelijkertijd Achterhoeker en Bourgondiër. Niet vies van een kwinkslag.

Bekijk alle berichten van Eddy Buiting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.