fbpx
Blog

Bij de bijna zelfvoorzienende tiny houses van Greenhuus kom je op een oppervlakte van 30 vierkante meter een keur aan interessante installatietechniek tegen.

Vacuümbuis collectoren die energie onttrekken aan daglicht, thermische panelen onder de pv-panelen als bron voor een warmtepomp. Een voor de Nederlandse markt nieuwe warmtepomp. Maar ook een vacuümtoilet met eigen zuivering, een douche die haar eigen water recyclet, en een bijzondere centrale opslag van zonnestroom met hergebruikte vrachtwagen-accu’s.

Dit najaar is het parkje aan het Grevelingenmeer geopend. Bijna offgrid vakantie, want één enkele huishoudelijke stroomaansluiting verbindt de 31 vakantiehuisjes op de Brouwersdam met een energieleverancier. Een bijzonder project, deze maand breed uitgemeten in ons Installatie en Sanitair. Hier online te lezen.

Een installatie die door onder meer Solar Compleet, Wetec en Van Wijk is gerealiseerd. Hieronder een vlog.

Meer vlogs en video’s op de videopagina van Installatie.nl

Over Eddy Buiting

Eddy Buiting (1977) is hoofdredacteur van deze site en vakblad Installatie, producten van Eisma Bouwmedia. Studeerde Journalistiek en Voorlichting in Tilburg, was o.a. dagbladjournalist, en inmiddels al 20 jaar tot over de oren in de uitvoerende bouw- en installatiepers. Schrijver van huis uit, maar inmiddels multimediaal. Observeert, constateert, vraagt, ervaart en schrijft. Drievoudig vader, sportfanaat en bourgondiër. Niet vies van een kwinkslag.

Bekijk alle berichten van Eddy Buiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.