fbpx
Blog

Het is weer tijd voor de lijstjes en overzichtjes, en daar doen wij vrolijk aan mee. Zo ziet u hier de meest bekeken installatiefouten van 2015, een greep uit de dikke 300 situaties op onze site.

Van de 10 vakbladcovers die wij afgelopen jaar maakten, vond ik deze hieronder de mooiste, maar ook daar mogen de meningen over verschillen. Het is mooi om te zien dat op basis van de covers een installatiejaar in grote lijnen te omvatten is. We hebben vele projecten, technieken, beurzen en trends mogen beschrijven. Ik hoop dat lezers ervan genoten hebben, en dat de informatie waardevol is gebleken om betere prestaties af te leveren.

Cover 7-2015Aandachtsmagneet

Waarom deze cover het mooist? Het heeft niets met het onderwerp te maken, hoewel de slimme thermostaten natuurlijk een geweldige aandachtsmagneet voor de cv-installatie vormden en blijven vormen. Zolang we hiermee indirect woningeigenaren kunnen wijzen op het belang van de verwarmingsinstallatie in zijn algemeen. Of het inregelen ervan en die verrekte rookgasafvoer, twee andere prangende thema’s voor de bestaande woninginstallaties van 2015. En 2016.

Achter de schermen

Deze cover vind ik mooi, omdat ik weet welke hoeveelheid werk er achter heeft gezeten. Dat is een argument waar u niet zo veel mee kunt. Een vormgever heeft met veel aandacht en precisie voor zijn vak het beste uit zichzelf omhoog gehaald met tientallen losse plaatjes, en hier een dynamisch geheel van gemaakt. Alle lof voor Tony Tati, die ook onze Arbitrage-cartoons verzorgt. Je ziet de hoeveelheid werk en het vakmanschap vaak niet direct aan de voorkant, en daarmee wil ik een parallel trekken naar uw werk, en misschien ook wel een frustratie.

motorkapMotorkap

Alles wat onder de motorkap van een woning verdwijnt, is niet zichtbaar, tenzij het kapot gaat, klachten geeft of onderhoud behoeft. Het is het lot van de vormgever; ontwerper en uitvoerder van een wonderlijk stukje techniek boven het plafond, achter de muur, of in de technische ruimte. Vol voldoening, maar de waardering gaat niet verder dan de vanzelfsprekendheid van warmte of warm water. En dat heeft u misschien ook met mijn gekozen cover.

Blijf gezond, wees trots

Over die mooie cover (klik hier voor groot beeld): ik kreeg verontwaardigde mails waarom bepaalde fabricaten waren weggemoffeld in de hoek. Ben je mooi klaar mee als installateur of vormgever; je rekent op complimenten over je creativiteit en verdient ze ook, maar je krijgt eigenlijk alleen maar gezeur over onbedoelde details aan de oppervlakte. Daarom is dit eindejaarswoordje een verkapte ode voor alles wat u het afgelopen jaar vakkundig onder de motorkap heeft verstopt, en wat nog tot tevredenheid van uw gebruiker functioneert, en waar we misschien nooit meer wat van horen. Chapeau! Blijf gezond, blijf creatief, blijf innovatief, maak er een mooi 2016 van, en maak het onzichtbare zichtbaar door er vooral trots op te zijn.

En laat ons of mij dat ook weten….

 

 

Over Eddy Buiting

Eddy Buiting

Eddy Buiting (1977) is hoofdredacteur van deze site en vakblad Installatie, producten van Eisma Bouwmedia. Studeerde Journalistiek en Voorlichting in Tilburg, was o.a. dagbladjournalist, en inmiddels al 22 jaar tot over de oren in de uitvoerende bouw- en installatiepers. Schrijver van natuur, maar inmiddels multimediaal. Observeert, constateert, vraagt, ervaart, presenteert en schrijft. Drievoudig vader, sportfanaat en tegelijkertijd Achterhoeker en Bourgondiër. Niet vies van een kwinkslag.

Bekijk alle berichten van Eddy Buiting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.