fbpx
Blog

Ik heb een handig sjabloon aangemaakt voor installateurs die misschien best wel willen maar niet durven, voor wat échte duurzame installatietechniek betreft. Hij zit als bijlage onderaan deze blog. U hoeft hem alleen te downloaden en te voorzien van uw eigen huisstijl!

 

Geachte heer/mevrouw,

 

Bedankt voor uw aanvraag voor wat betreft de duurzame installaties voor uw nieuw te bouwen woning. Ik ben blij met het vertrouwen dat u stelt in ons bedrijf.

Een nieuwbouwwoning moet vandaag de dag voldoen aan een EPC van 0,4. Dit houdt in dat u een zeer energiezuinige woning krijgt! Goed nieuws dus voor uw energierekening.

In uw aanvraag heeft u het over een warmtepomp om uw woning mee te verwarmen en om het tapwater te bereiden. Dit soort technieken hebben zich nog niet bewezen en op dit moment is gas nog steeds zeer interessant. Daarnaast is een CV-ketel veel goedkoper! Dat scheelt u weer geld. Laat ze maar kletsen in de media, maar die EPC-norm halen we wel door een paar zonnepaneeltje op het dak te knallen. Laten we daar vooral nog even van profiteren voordat de regels nóg strenger worden. En als dat niet genoeg punten oplevert, kijk ik wel of ik iets van een douchepijp-WTW’je kan toepassen. Een warmtepomp acht ik te risicovol. Stel je voor dat u te lang doucht, of het vriest hard, of de compressor gaat stuk. Dan is het maar de vraag of u de boel nog warm krijgt; althans, dat heb ik van horen zeggen. Straks moeten we er elektrische radiatoren bij gaan slepen, en dan vliegt de energierekening omhoog in plaats van omlaag.

Kort gezegd is een warmtepomp veel te duur, is de techniek net nieuw, en kan ik de werking er van niet garanderen. De toegevoegde waarde ervan zie ik er totaal niet van in! Tijd voor cursussen heb ik niet.

Als u toch graag een warmtepompinstallatie wilt voor uw woning, dan adviseer ik u een installateur te zoeken die wel bereid is zijn nek uit te steken, en tijd heeft voor nieuwe technieken. Die wel gelooft in de all-electric woning en die wel brood ziet in de energietransitie. Ik ben vooralsnog erg huiverig en moet uw aanvraag daarom helaas ook afwijzen. Daarnaast heb ik het ook erg druk. Ik wens u veel succes!

 

Met vriendelijke groet,
Dhr. T. Wijfels
Directeur Wijfels duurzame installaties

 

Download hier dit handige sjabloon!

Over Steven van den Bergh

Steven van den Bergh (1985) komt als product manager over de vloer bij opdrachtgevers en adviseurs in de installatiesector. Dagelijks bezig met de combinatie van energiebesparing en gezondheid. Voorvechter van een gezond en fris binnenklimaat. In zijn vrije tijd toegewijd jonge vader en voetballiefhebber.

Bekijk alle berichten van Steven van den Bergh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.