fbpx
Blog

Keuzestress

Het is niet verstandig om naar de ISH te gaan als je zelf plannen hebt met je badkamer.

‘Kan dat ook in roze met koperen grepen? Is die kraan er in zeven verschillende uitvoeringen? Wat een handige knopjes heeft die douche! Ik kan dus mijn bad vullen met mijn smartphone?’ Ik was helemaal overdonderd door alle keuzes terwijl ik niet eens van roze houd, mijn bad helemaal niet wíl vullen met mijn smartphone en oja, het budget voor al deze geweldige dingen heb ik ook niet.

Toch was de ISH – mijn eerste aangezien ik op 1 januari ben gestart als redacteur voor Installatie en Sanitair – een geweldige ervaring. Wat een slimme ideeën en wat een mooie spullen! Er vielen me een aantal terugkerende thema’s op:

Alles kan

Kleur, materiaal, afwerking, formaat, modules. Steeds meer fabrikanten bieden hun klanten onder de noemer individualisering alle mogelijke opties die ze maar kunnen verzinnen. Fijn natuurlijk, maar steeds minder overzichtelijk. Die vrijheid levert ook keuzestress op.

Randloos

De wc wordt randloos, maar dat wist u als lezer van Installatie en Sanitair natuurlijk al. Er komen steeds meer randloze modellen op de markt en de fabrikanten die ik sprak, verwachten dat hun hele collectie wc’s over niet al te lange tijd helemaal randloos is.

Bediening

Selectknop HansgroheDe bediening van kraan, bad of douche wordt steeds vernuftiger en eenvoudiger. Knoppen, sensoren, smartphone, het kan allemaal. Mijn naïeve vraag ‘Maar waarom zou ik dit willen?’ bleek trouwens voor veel fabrikanten nog best een lastige.

Senioren

Er komt steeds meer aangepast sanitair op de markt maar we mogen het liever niet zo noemen. In hoogte verstelbare toiletten en wastafels, steunen en grepen, krukjes en handvatten, het wordt steeds veiliger en comfortabeler in de badkamer. Een trend die we natuurlijk ook in Nederland kennen, zie ook het artikel ‘Vergrijzing wacht op verzilvering’ in het maartnummer van Installatie en Sanitair.

Dun, dunner, dunst

dun keramiek LaufenBijna elke fabrikant heeft inmiddels een manier bedacht om keramiek sterker en dus dunner te maken. En dat levert bijzonder fraai sanitair op, zoals de collecties VAL en INO van Laufen of de wastafel Octagon van Villeroy & Boch. The best of both worlds, in de concurrentie met moderne vormvrije composieten.

In het nieuwste nummer van Installatie en Sanitair vindt u een uitgebreid overzicht van alles wat we met ons team op de beurs hebben gespot en op de ISH Noviteitenshow deze week kunt u zelf een boel innovaties bekijken. En mijn eigen badkamer? Ik zal een foto van het eindresultaat met u delen!

Over Margriet Brus

Margriet Brus (1983) is sinds 2015 redacteur van deze site en Installatie en Sanitair. Studeerde Nederlandse Taal en Cultuur en werkt sinds 2012 voor Eisma Bouwmedia. Schrijft het liefst over trends en ontwikkelingen in de sector en kijkt met verwonderde blik naar alles en iedereen. Heeft een voorliefde voor twitter. Vrije tijd wordt gevuld met hardlopen, squashen, lezen en reizen.

Bekijk alle berichten van Margriet Brus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.