fbpx
Blog

Krenten en pap

Krenten en pap

De krenten in de pap. De klussen die afwijken van de standaard. Waar budget ondergeschikt is aan het resultaat, en waar altijd meer voldoening is dan ergernis.

 

 

Het zijn de momenten die je als professional en privepersoon in hectische tijden overeind houden: de lichtpuntjes, de uitdaging, etc etc.

Met grote regelmaat publiceren we dit soort projecten of ontwikkelingen. Waar trots de aanleiding is voor een artikel; niet de techniek. Voor de één zijn die krenten in de pap wel een technisch complexe installatie, voor de ander een samenwerkingsvorm, de omstandigheden. Ik interviewde ooit een aannemer die zijn eerste ‘eigen’ woning bouwde. Achter elke drijfveer –groot of klein- schuilt een verhaal. Dat is het mooie van ieders vak. De eerste, de grootste, natuurlijk zijn het mijlpalen, maar de beweging van de middenmoot -het fundament van het mkb- vind ik persoonlijk nóg interessanter.

 

Eigentijds en menselijk

Het jubileumnummer van Installatie en Sanitair, dat deze week op de mat valt, is voor de redactie zo’n krent in de pap. Omdat alles niet standaard is, en afwijkend van de reguliere formule van ons magazine. Een bloemlezing van 50 jaar installatiebranche, uiteraard bezien van onze eigentijdse en menselijke bril, zoals u dat van ons gewend bent. Naast een flitsende cover met bladgoud bevat het nummer een nostalgische reis door memorylane van installatieland. Maar bovenal bevat het fraaie portretten van en reportages met de Jan-Met-Pet-Bedrijven in ons land. Als je maar lang genoeg gewoon doet, wordt je vanzelf bijzonder, en dat zien wij gelukkig ook in de waardering van lezers en adverteerders.

 

Genot

Dit soort reportages zijn een genot om te maken, dat is de afgelopen maand wel gebleken. Juist omdat ze zo gewoon, divers, puur en oprecht zijn. Van een ontzorgende dorpsinstallateur tot een voorloper in duurzaamheid, van een bikkelende showroomhouder tot een tot één man gekrompen traditionele loodgieter die de hele duurzaamheidshype maar niks vindt. En dan heb ik het nog niet over een werkelijk schitterend installatiemuseumpje dat een ondernemer in het Westland op zijn zolder heeft ingericht. Omdat het kan.

 

Historie

De reis die architectuurhistorica Natasja Hogen voor ons maakte door vijftig jaar badkamers, het openhartige en nieuwswaardige interview met de dit jaar afscheid nemende Uneto-VNI-voorman Marcel Engels, en een bloemlezing van nostalgische covers en historische advertenties; elementen van een jubileumnummer waar de vaktrots van redactie, maar ook van de branche vanaf spat. Er valt deze week –dat is onze bevooroordeelde opvatting- een pareltje op de matten van duizenden installatiebedrijven. En dat is in alle kommer en kwel een welkome opsteker.

 

En omdat we werkelijk overlopen van schitterend beeld uit onze archiefbakken, zullen we u komend jaar op deze site nóg meer moois laten zien.

Over Eddy Buiting

Eddy Buiting (1977) is hoofdredacteur van deze site en vakblad Installatie, producten van Eisma Bouwmedia. Studeerde Journalistiek en Voorlichting in Tilburg, was o.a. dagbladjournalist, en inmiddels al 20 jaar tot over de oren in de uitvoerende bouw- en installatiepers. Schrijver van huis uit, maar inmiddels multimediaal. Observeert, constateert, vraagt, ervaart en schrijft. Drievoudig vader, sportfanaat en bourgondiër. Niet vies van een kwinkslag.

Bekijk alle berichten van Eddy Buiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.