fbpx
Blog

Opvallend accent of liever onzichtbaar

De afdekroosters van lineaire douchegoten zijn er in allerlei materialen. De meeste fabrikanten zijn gespecialiseerd in roestvast staal. Er is één fabrikant die zich onderscheidt met andere materialen, zoals glas, natuursteen en de mogelijkheid van inleg van de eigen gekozen tegels. Uiteraard kunt u bij deze fabrikant ook voor de duurzame roestvaststalen roosters terecht. En niet alleen voor rechte goten, maar ook voor in een hoekvorm.

Basis: duurzaam roestvast staal

De douchegoot zelf is van duurzaam roestvast staal en is volledig gesloten. Deze heeft een beschermende rand tegen capillaire werking, zodat het binnendringen van vuil en zeepresten onder de tegels wordt voorkomen.

De binnenzijde is glad en bevat geen naden, schroeven of onderdelen met schroefdraad, waar zich haar en vuil kunnen ophopen. Aangezien de goot schuin afloopt, worden vuil afzettingen door stilstaand water voorkomen. Al deze voordelen zorgen voor een optimale en permanente hygiëne en een eenvoudige wijze van reinigen.

Roestvaststalen design roosters

Voor liefhebbers van een bijzonder accent zijn er designroosters van duurzaam roestvast staal, met een glanzende of geborstelde oppervlakte. De fabrikant TECE levert zeven verschillende dessins. Bijzonder is model Steel II, een volledig gesloten rooster met een strakke vormgeving. Welk ontwerp u ook kiest, voor elke stijlwens is er een passende oplossing.

Roosters van hygiënisch glas

Glas is geliefd, niet alleen wegens het bijzondere design, maar ook wegens de hygiënische voordelen. Daarom zijn er ook roosters van robuust glas die in meerdere kleuren leverbaar zijn. Wat het glas extra bijzonder maakt is de combinatie met andere armaturen. Zoals de glazen wc- en urinoirbedieningsplaten, de spoeltechniek TECElux (glazen frontpanelen) en de thermostaten met een front van glas.

Vloer één geheel 

Als u een vloer wenst van natuursteen of tegels naar eigen keuze, dan zijn er speciale douchegoten waarin de tegels worden gelijmd. Het voordeel hiervan is de vloer zo één geheel lijkt, esthetisch het mooist, slechts de smalle afvoerspleten ziet men in zicht.

Eenvoudig te reinigen

Het schoonmaken dient snel en eenvoudig te geschieden. Dat is bij deze douchegoten zeker het geval. In een handomdraai is het rooster uit nemen. Daarna kan de goot eenvoudig met een doek worden gereinigd. Ook de sifon kan direct voor inspectie worden uitgenomen. Om verstopping van “krap” leidingwerk te voorkomen is een extra haarzeef leverbaar.

Stankafsluiter 

Om geurhinder en ongedierte bij weinig gebruikte goten, zoals in vakantiehuizen, te voorkomen, is de kunststof dompelbuis met inwendig zelfsluitend membraan de oplossing.

Nieuwbouw en renovatie

Dankzij de speciale ultraplatte afvoer kunnen douchegoten ook toegepast worden voor renovatie. De afvoertechniek kan vrijwel altijd verdiept in de vloer worden aangebracht en is gegarandeerd waterdicht dankzij Seal System.

DIN EN 1253

TECE is één van weinige fabrikanten die voldoet aan de norm DIN EN 1253. Zie het LGA-certificaat van het instituut TÜV Rheinland te Würzburg, aangaande de beproeving van de afvoercapaciteiten, de afdichting en het reinigingsvermogen.

Laat u inspireren: klik hier.

 

Over Thomas Mulder

Thomas Mulder is werkzaam als salesmanager bij TECE Nederland.

Bekijk alle berichten van Thomas Mulder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.