fbpx
Blog
Rakkers worden Stakkers

How low can you go? Is niet alleen de titel van een leuke dancebeat maar ook een zin die door mijn hoofd spookte na afloop van weer een verloren aanbesteding op laagste prijs.

 

Uit mijn jeugd echode de stem van Meneer Cactus: “Dat kan harder, dat kan harder!” maar dan in de variant “Dat kan lager, dat kan lager!”. Ik zie hem nog zo voor me staan gekleed in een licht blauwe pyjama in de boxring met om hem heen tientallen kinderen. Al schreeuwde ze de longen uit hun lijfjes, ze bleven maar proberen om nog harder met hun iele stemmetjes de geluidsbarrière te overtreffen. Wij weten wel beter. Of niet?

Ik loop rond met op de ene schouder een engeltje die me constant toefluistert dat het anders moet en anders kan. Op mijn andere schouder zit z’n klein geniepig rood duiveltje in mijn oor te toeteren dat alleen de sluwste zullen zegevieren. 

 

Engeltje

Het blijkt dat meerdere mensen in de bouw z’n engeltje op hun schouder hebben en 2 jaar geleden een wijs besluit hebben genomen om een engelenkoor op te richten. Ze noemen zichzelf Makkers, Makkers in de bouw.  Het repertoire van dit engelenkoor bestaat uit z’n 7 nummers die me als muziek in de oren klinken. Degene onder ons die naar hun duiveltje blijven luisteren noemen zij voor het gemak Rakkers. Dus naast Bouwvakkers bestaan er ook Bouwmakkers en Bouwrakkers. Het is maar dat u het weet.

 

rakkersStakkers

Bij het woord ‘rakkers’ moest ik direct denken aan die andere held uit mijn jeugd: Ome Willem. Elke woensdagmiddag opende hij de Film van Ome Willem met de woorden: “Dag lekkere Rakkers van me!”. Dus het woord ‘rakkers’ roept bij mij eerder positieve gevoelens op en dat kan niet de bedoeling zijn. Ik stel daarom voor om de ‘rakkers’ onder ons voortaan ‘stakkers’ te noemen. Het beestje moet een passende naam hebben die goed rijmt op makkers, vandaar.

Over Marc van Delft

Marc van Delft (1966) is directeur van totaalinstallateur en technisch dienstverlener Van Delft Groep in Nieuwkuijk. Marc van Delft blogt over mensen, gebeurtenissen en observaties die hem inspireren, prikkelen, of van invloed zijn op het bedrijf.

Bekijk alle berichten van Marc van Delft

2 reacties op “Rakkers worden Stakkers

 1. Jochem van Woensel schreef:

  Welkom, Marc 🙂

 2. Beelen schreef:

  De hele markt wordt naar de gallemiezen geholpen door de prijsdumpers die maar moeten overleven..

  Inderdaad Welkom..

  Stephan
  http://www.uw-badkamer.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.