fbpx
Blog
Vier miljoen tinten grijs

Nog steeds kijk ik met verbazing naar wat 50 tinten grijs in Nederland te weeg kunnen brengen. Ik hou mijn hart vast voor het jaar 2030, want dan beschikken we in Nederland over meer van 4.000.000 tinten grijs!

 

Dan bestaat meer dan 25% van onze bevolking uit personen die ouder zijn dan 65 jaar. Hiervan zijn er ruim 1.000.000 zelfs ouder dan 80 jaar.

 

Wij installeren geluk

Ik loop nu z’n kleine 25 jaar rond in het installatievak en ben er achtergekomen dat de meeste mensen niet gelukkig worden van installatietechniek. Helaas het is niet anders. Hoe graag ik ook iets anders zou willen beweren: hier moet u het mee doen. Maar wees niet getreurd want er is nog hoop. Ik heb namelijk ook ‘ontdekt’ dat het zonder installatietechniek bijna niet mogelijk is om als mens gelukkig te kunnen zijn. Hoe hard de zon ook schijnt, de vogeltjes fluiten of de vlinders fladderen. Wanneer je opstaat in een koud en donker huis omdat de verwarming en verlichting niet werken, onder een ijskoude douche staat, of zonder tv of internet….. Dan wordt het  verdomde moeilijk om gelukkig te zijn laat staan dit te blijven.

 

Zelfstandig 

Zeker wanneer het niet enkel om comfort gaat maar dat de installatietechniek een noodzaak is om (zelfstandig) te kunnen blijven functioneren (traplift, aangepast sanitair zusteroproep, etcetera) blijkt het belang van ons vakgebied.

 

Vingers aflikken

Het deel van de bouwsom dat wordt uitgegeven aan installatietechniek wordt de installatie-quote genoemd. Bij verzorgingshuizen ligt dit percentage tussen de 35-40%. Dit stijgt nog jaarlijks. Voor ziekenhuizen ligt dit percentage zelfs al boven de 50%! Wanneer je bovenstaande ontwikkelingen met elkaar verbindt kun je niet anders concluderen dan dat de installatietechniek een toekomst heeft om je vingers bij af te likken!

Over Marc van Delft

Marc van Delft (1966) is directeur van totaalinstallateur en technisch dienstverlener Van Delft Groep in Nieuwkuijk. Marc van Delft blogt over mensen, gebeurtenissen en observaties die hem inspireren, prikkelen, of van invloed zijn op het bedrijf.

Bekijk alle berichten van Marc van Delft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.