fbpx
Blog

Het moet allemaal maar hipper, sneller, duurzamer en innovatiever. Maar wat doet de ‘gewone’ installateur ondertussen? Toen ik bij Warmtetechniek in Franeker over de drempel stapte bij Albert Winsemius, trof ik een ondernemer van een zeldzaam soort. Eén brok hartelijkheid; een ondernemer die niet klaagt maar aanpakt. Die niet meewaait met alle winden. Een slimme doener die niet houdt van opsmuk. Apetrots op zijn tent, en vol verhalen.

Wát hij doet, doet hij steengoed, en ook dát is een keuze. Hij heeft plezier in zijn werk, en hart voor zijn klanten. Of dat nu een particulier is wiens werkbon met een magneet op de stalen kast zit, of een zzp’er aan de balie die een knelkoppeling komt scoren. Zijn voornaamste keuze: dicht bij jezelf en je vakmanschap blijven. En blijven lachen.

Vlog #2 is een ode aan de gewone installateur, en daarvan zijn er heel veel. Je ziet ze alleen niet altijd. In dit geval eentje met een ‘winkeltje’ waar je je ogen uitkijkt. Ook installatiegeluk is heel gewoon.

Over Eddy Buiting

Eddy Buiting

Eddy Buiting (1977) is hoofdredacteur van deze site en vakblad Installatie, producten van Eisma Bouwmedia. Studeerde Journalistiek en Voorlichting in Tilburg, was o.a. dagbladjournalist, en inmiddels al 22 jaar tot over de oren in de uitvoerende bouw- en installatiepers. Schrijver van natuur, maar inmiddels multimediaal. Observeert, constateert, vraagt, ervaart, presenteert en schrijft. Drievoudig vader, sportfanaat en tegelijkertijd Achterhoeker en Bourgondiër. Niet vies van een kwinkslag.

Bekijk alle berichten van Eddy Buiting

2 reacties op “Vlog: een gewone installateur

  1. Super opzet! Ik heb dezelfde opzet! Maar helaas niet meer van deze tijd, hoe erg ik het ook vind. Wij gaan per 1-1-2018 hoe erg ik het ook vind na 120 jaar onze winkel en showroom sluiten omdat andere partijen (geholpen of niet) de marges dermate onder druk zetten dat wij deze service niet meer kunnen bieden c.q. willen bieden. Wij gaan volledig duurzaam en zien daar de toekomst en zien helaas geen brood meer in de verkoop van klein materialen en een showroom. Zie onze FB site voor onze huidige activiteiten in de particulieren markt. We zijn op de goede weg en denken hiermee de goede weg te hebben gevonden. Hoe erg ook voor de mensen die de afgelopen 120 jaar de weg te hebben gevonden naar onze onderdelen winkel en showroom, voor advies en voorlichting. Het past simpelweg niet meer in de tijd waarin we leven en is niet meer te bekostigen. Installatie.nl is uitgenodigd om eens te komen kijken in een installatiebedrijf waar het roer om moet in de 4e generatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.