Ga naar hoofdinhoud

Ons karretje

Je wilt vooruit met je bedrijf. En liefst zo snel en gecoördineerd mogelijk. Maar hoe krijg je iedereen binnen je bedrijf mee in die visie? Hoe leg je die drive nu goed uit? In onze ambitie de klantvriendelijkste installateur van Nederland te blijven, ben ik continue aan het nadenken over hoe we voor onze opdrachtgevers nóg meer waarde kunnen toevoegen aan onze dienstverlening. Maar ook: hoe zorg ik ervoor dat onze mensen extreem tevreden en apetrots zijn op hun bedrijf, en dat ze dit ook naar buiten toe uitdragen?

Twee soorten karren

Laatst kwam ik een animatie tegen van een intern proces van vrijwel elk willekeurig bedrijf of vereniging, een soort handkar. Het gaat vooruit, maar het gaat niet van harte en met hobbels. Je hebt de kartrekker, de karduwer, de passagier, het ik-wil-wel-maar-ik-kan-niet-ballast, de hakken in het zand, de saboteur, de afhaker.

Ken en benut je medewerkers

Elke bedrijf heeft verschillende types werknemers. Het belangrijkste voor een ondernemer is om die types te herkennen, en er naar te handelen en waar nodig te vormen. In de animatie komen twee soorten karren naar voren: De eerste kar symboliseert hoe het er aan toe gaat bij de meeste bedrijven… De tweede kar doet het net even iets anders! Kijk maar:

Geen angst maar ambitie

Het is duidelijk: iedereen wil het liefst dat tweede karretje zijn.  Vol positieve energie alle andere karretjes voorbij zoefen. We maken ons niet druk om die andere karren van bedrijven die hetzelfde doen, en daardoor angstig naar elkaar moeten kijken. We laten ze. Wij ondernemen niet uit angst, want we zijn toch sneller. We zijn vol vertrouwen, vol kennis, vol plezier, en die meerwaarde erkent en waardeert de klant.

Op basis van dit karretje maken we duidelijke keuzes, op het gebied van medewerkers, leveranciers, opdrachtgevers én technieken. Want we zitten vol ambitie sneller te worden dat het tweede karretje!

8 reacties op “Ons karretje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Zorg voor een stage die je nooit vergeet

Premium

Duur, traag en gedoe: maar aantal CO-vrij installateurs groeit fors

Itho Daalderop start met vervangen Vincents

Deelmobiliteit wint aan populariteit

Girls Day: meer vrouwen in techniek

Volker Wessels verkoopt installateur Homij