Ga naar hoofdinhoud

Voorkom legionella met de hygiënespoeling van TECE

TECE levert eenvoudige oplossingen die stilstaand water en legionella in drinkwaterinstallaties voorkomen. Deze oplossing is een hygiënespoeling, die is geïntegreerd in het wc-inbouwreservoir. De hygiënespoeling van TECE voldoet aan de vereiste wetgeving en is bekroond met de German Design Award 2021, mede dankzij de eenvoudige bediening met een slimme app.

Hygiënespoeling voor koud- én warm water-installaties

TECE levert zowel hygiënespoelingen voor koud- én warm water-installaties, als voor koudwater-installaties. De hygiënespoelingen kunnen overal worden toegepast en zijn bij uitstek geschikt voor gebouwen of delen van gebouwen die niet regelmatig in gebruik zijn. Zoals verzorgingstehuizen, scholen, winkels, hotels, sportgebouwen en andere seizoengebonden faciliteiten.

In deze gebouwen kan drinkwater een langere tijd stil komen te staan, waardoor bacteriën en legionella de kans krijgen zich te ontwikkelen. De hygiënespoeling voor drinkwaterinstallaties voorkomt stagnatie en biedt het volledige scala aan functies: het programmeren van de exacte spoelvolumes, specifieke spoelprogramma’s zoals „Interval“ en “Weekdag“, de protocolfunctie en integratie in het gebouwbeheersysteem. Met de hygiënespoeling kan de installateur de gebouwexploitant ontzorgen door een veilige werking van de drinkwaterinstallatie te garanderen, ook bij langere stilstand.

Eenvoudig beheer via een app

Via de app TECEsmartcontrol worden de spoelprogramma’s eenvoudig geprogrammeerd of aangepast. Daarnaast biedt de app een automatische protocolfunctie voor het aantonen van het beoogde gebruik van de drinkwaterinstallatie conform de plicht inzake de openbare veiligheid volgens VDI/DVGW 6023. De app slaat alle spoelingen op en documenteert de huidige instellingen van het spoelprogramma. Het protocol kan eenvoudig via de app worden opgeroepen en in pdf-formaat worden geëxporteerd.

Winnaar German Design Award 2021

De nieuwe hygiënespoeling van TECE overtuigde de jury van de Duitse Raad voor Vormgeving, die de innovatieve oplossing van TECE bekroonde met de German Design Award 2021. Als winnaar in de categorie “Excellent Product Design – Bath and Wellness“.

Drinkwaterhygiëne ook voor bestaande gebouwen

Voor het achteraf inbouwen van een hygiënespoeling in bestaande gebouwen biedt TECE de elektronische bedieningsplaat TECEsolid. De bedieningsplaat is met zijn robuuste roestvaststalen front zeer geschikt voor openbare ruimtes. Ook hier vindt het programmeren en loggen plaats via de app TECEsmartcontrol, waarmee verschillende vooraf gedefinieerde spoelintervallen kunnen worden ingesteld. De elektronische bedieningsplaat TECEsolid met hygiënespoeling is ook verkrijgbaar voor urinoirs.

Meer informatie op go.tece.com/drinkwaterhygiene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Ventilatiesysteem in kast op de galerij

De voordelen van Mezutec waterontharders

Installatie van een overkapping met zonnepanelen als dak

Drama in kruipruimte: installatie-stagiaire (16) verongelukt

Steeds minder verpakkingen

Intergas stapt met warmtepomp Xceed door naar propaan