fbpx
Blog

Wij adverteren al jaren niet meer. Dat doen we bewust. Ons doel is dat onze naam en de ervaringen met ons bedrijf rond gaan op schoolpleinen, op voetbalveldjes en op verjaardagen. Dáár willen wij in positieve zin over de tong gaan.

Daarnaast willen we als installatiebedrijf een clubgevoel creëren bij onze fans (zo noemen we onze klanten). We hebben een mooie installatie gerealiseerd, onze goeie gasten (zo noemen we onze monteurs) doen het onderhoud bij je: je zit dan met een glimlach in het warme bad van ons bedrijf. Dat gevoel willen we uitdragen.

Ons eigen springkussen

Op die verjaardagen of feestjes waar wij over de tong willen gaan, staat vaak een springkussen in de tuin. Als de kinderen het leuk hebben, hebben ouders het leuk. Er is altijd een positieve sfeer wanneer er een springkussen is. Dus wat nou als wij voor de dat springkussen zorgen? Het idee van een bedrijfsspringkussen was geboren.

Huisje

Ik ben naar een fabrikant gereden, want ik wilde uiteraard geen standaard springkussen. Het ontwerp van het huisje met een glijbaan van 3,5 bij 3,5 meter, in onze bedrijfskleuren, met logo’s én dakje met zonnepanelen. Eenvoudig, veilig maar vooral origineel en passend bij wat wij als installatiebedrijf doen.

Aanhanger is een reclamebord

Dan moet je zo’n kussen nog vervoeren. Om te voorkomen dat ook wij heel veel werk aan dit gekke idee krijgen, hebben we twee dichte aanhangers gekocht en deze ludiek laten bestickeren. Naast het voordeel dat we geen logistiek gedoe hebben, is er nog wat anders. Terwijl het springkussen achter in de tuin staat op het feestje, staat de aanhanger het hele weekend voor het huis. Niet alleen de feestgangers, maar ook alle voorbijgangers kijken een heel weekend tegen onze aanhanger aan. Glimlach gegarandeerd.

Hangtafel met wist-u-datjes

In de aanhanger, met trackers tegen diefstal, zitten alle toebehoren, zoals een haspel, maar ook drie hangtafels.

Want die heb je nodig als je een feestje hebt. Die hangtafels hebben we weer laten bedrukken met allerlei ‘wist-u-datjes’. Feitelijkheden over techniek, hoeveel hybride warmtepompen we jaarlijks doen (800!), maar ook dat onze mensen maar 1 scheetje per dag laten in verband met de stikstofuitstoot. Verveel je je op je feestje, dan hoef je alleen maar naar die hangtafel te kijken. Glimlach gegarandeerd.

Gratis voor al onze fans

Iedereen die in ons Syntess-systeem staat, en dat zijn er duizenden, kan hem gratis ophalen. Even reserveren, en springen maar. Iedereen die een installatie van ons heeft, of het onderhoud door ons laat doen, mag hem kosteloos lenen. Dat geldt ook voor verenigingen waar onze fans lid van zijn. Daarvoor hebben we een tweede springkussen van 5,5 x 5,5 m laten maken. En inmiddels stroomt de agenda vol.

Investering in een glimlach

Ik zie jullie denken: ‘wa kosda? De hele investering was ongeveer 20.000 euro. Velen van jullie zullen me voor gek verklaren, maar er zijn bedrijven genoeg die een veelvoud uitgeven aan marketing, wervingscampagnes voor medewerkers of advertenties. Dit is een investering in de glimlach van kinderen, ouders, fans, potentiële fans en potentiële goeie gasten. En zo’n investering is nooit weggegooid geld. Het draait ons om een club te zijn waar je bij wilt horen, een bedrijf die je warmte en koeling biedt in plaats van techniek, en waar je blij van wordt wanneer de bus voor komt rijden.

Over Martijn Verspeek

Martijn Verspeek

De eigengereide Martijn Verspeek (1980) runt met 20 medewerkers Installatiebedrijf Verspeek vanuit Valkenswaard. Een klassiek, maar ook modern allround installatiebedrijf, dat zich vooral wil onderscheiden op het gebied van extreme klantvriendelijkheid. Martijn Verspeek is op dit vlak een boegbeeld voor installerend Nederland. Zijn medewerkers zijn goeie gasten en goeie vrouwkes, zijn klanten zijn fans. Denkt in oplossingen en in toegevoegde waarde. Blogt over alles wat hem bezig houdt. Gek van social media en het delen van vakkennis. Jonge vader en een passie voor fietsen.

Dit is zijn LinkedIn

 

Bekijk alle berichten van Martijn Verspeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.