fbpx
Nieuws

De zes miljard euro subsidie die in de SDE+ najaarsronde 2017 beschikbaar was, is volledig toegekend. Bij maar liefst 3.945 van de in totaal 4.215 projecten ging het om zon-PV. Het meeste geld (46 procent) ging naar wind op land, gevolgd, door zon-PV met 38 procent.

Hoeveel subsidie-aanvragen?

In totaal zijn er 5.783 subsidieaanvragen ingediend met een waarde van ruim 9,9 miljard euro. De budgetgrens werd bereikt bij de aanvragen die op 17 oktober 2017 met een bedrag van 117 euro/MWh waren ingediend. Tussen deze aanvragen vond een loting plaats voor de verdeling van het op dat moment nog resterende budget.

Productie duurzame energie

Met de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) stimuleert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) de productie van duurzame energie. Voor de zomer maakt Minister Wiebes het beschikbare budget en de voorwaarden voor de openstelling van de najaarsronde SDE+ 2018 via een Kamerbrief bekend.

 

 

 

 

 

 

 

 

Als alle projecten uit de najaarsronde volledig worden gerealiseerd, leveren deze een productie van 25,94 PJ hernieuwbare energie per jaar. Alle projecten zijn te bekijken op deze interactieve kaart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.