fbpx
Nieuws

Abonneren op inductiekoken

Rotterdammers die hun gasaansluiting alleen gebruiken om mee te koken, kunnen zich abonneren op een serviceabonnement voor inductiekoken.

Hun gasaansluiting wordt dan verwijderd, waardoor ze maandelijks een tientje besparen op vastrecht.

Kookbedrijf Kookers biedt deze huishoudens voor ongeveer hetzelfde bedrag ‘koken als service’ aan: voor een vast bedrag per maand wordt de inductiekookplaat geplaatst en onderhouden.

Dit project is een voortvloeisel van een prijsvraag die netbeheerder Stedin vorig jaar had uitgeschreven. Het aanbod geldt dus ook alleen voor huishoudens in Stedin-gebied. Stedin hoopt dat op deze manier de overstap naar aardgasloze woningen makkelijker wordt.

Basis- en luxemodellen

“Mensen die zich via inductie.nu inschrijven, krijgen de keuze uit verschillende inductieplaten: van basismodellen tot luxe elektrische fornuizen. Afhankelijk van de keuze ben je dan iets goedkoper, gelijk, of iets duurder uit”, zegt Sander Steijnis van Kookers.

Alle bijkomende kosten, zoals het aanpassen van de meterkast, het maken van een stopcontact en de kosten voor het opzeggen van het gasleveringscontract, zijn meegenomen in het voorstel. 

In Rotterdam hebben veel mensen stadsverwarming en daardoor enkel een aardgasaansluiting om te koken. Hierdoor is het voor hen aantrekkelijker om op inductiekoken over te stappen. Voor het project wordt verder samengewerkt met Inventum, Smeg en BCC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.