fbpx
Nieuws

ACM dwingt transparante warmtefacturen af

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft zeven warmteleveranciers opgedragen voortaan transparante facturen te versturen naar hun klanten. Aanleiding was onderzoek van de ACM waaruit bleek dat de facturen van deze bedrijven niet aan de regels voldoen. Hierdoor konden klanten niet controleren of de rekeningen die zij kregen wel juist waren. Alle zeven bedrijven hebben hun facturen inmiddels aangepast. De ACM hoeft hierdoor niet handhavend op te treden.

De ACM is in 2020 begonnen met het onderzoek naar warmtefacturen. Uit meldingen bleek dat verbruikers hun facturen soms onduidelijk vonden en niet begrepen waar zij voor betaalden. Warmtefacturen moeten transparant zijn en het moet voor de verbruiker eenvoudig te controleren zijn of de juiste kosten in rekening worden gebracht.

De ACM blijft de komende tijd controleren op de transparantie van warmtefacturen. Ook roept het consumenten op om een melding te doen bij ACM ConsuWijzer als zij vermoeden dat hun factuur niet aan de eisen voldoet. Op de website van ACM ConsuWijzer staat uitgelegd welke kosten er op een warmterekening staan en wat verbruikers kunnen doen als zij het niet eens zijn met de in rekening gebrachte kosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.