fbpx
Nieuws

Alape gered: Roca neemt merk over

Het Spaanse Roca Group neemt Alape over. Hierdoor blijft het bekende badkamermerk bestaan. Alape vroeg afgelopen juli haar eigen faillissement aan. De specialist in badkamerproducten van geëmailleerd staal ging kopje onder door teruglopende vraag en hoge energiekosten.

Wereldspeler Roca redt dankzij de overname 90 banen op de hoofdvestiging in Handorf, vlakbij Goslar in Noord-Duitsland. Alape blijft een onafhankelijk merk met een eigen bedrijfsstrategie. Vanaf 16 oktober wordt het bedrijf geleid door een aantal medewerkers die al langer bij Alape werken.

Roca is ook eigenaar van het Zwitserse merk Laufen. Dit keramiekmerk heeft in ons land een vestiging in Houten. Alape was voorheen een onderdeel van Dornbracht, een andere bekende sanitairfabrikant uit het hoge segment.

Premium design

Alape is in ons land vooral bekend van de bekende stalen uitstortgootsteen die je veel in bijkeukens ziet. De laatste jaren legde het bedrijf zich vooral toe op sanitair in het hogere segment. Het is vooral geliefd bij architecten en designers. Alape bleef altijd de roots trouw: het geëmailleerde staal vormde een belangrijk onderdeel bij de producten die het introduceerde. Alape bestaat 125 jaar, en is een merk dat tegelijkertijd traditioneel, maar ook hightech is.

​Geëmailleerd staal

De overname is primair gericht op het opleveren van voordelen in de omzet en de marktpositie van beide bedrijven, meldt Roca in een persverklaring. “Alape wordt onderdeel van een sterke wereldspeler. Dit zal een betere toegang mogelijk maken tot de internationale projectbusiness, evenals tot Roca’s distributienetwerk in 170 landen en tot materialen en technologieën. De Roca Group profiteert van de expertise van Alape op het gebied van geëmailleerd staal en breidt haar multi-merkenportfolio uit met een premiummerk met speciale materiaalcompetentie die slechts zeer weinig fabrikanten beheersen.”

Alape gaat zich vooral richten op Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en de Benelux, waar geëmailleerd staal een populair materiaal is voor douches, badkuipen en wastafels. De bedrijven in de Roca Group produceren vooral producten van keramiek en solid surface. Roca is met 76 fabrieken en 21.000 werknemers een van de grootste bedrijven in de branche. De Spaanse multinational is actief in 170 landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.