fbpx
Nieuws

All-electric ambulancepost

Een ambulancepost in de Alblasserwaard is voor verwarming en tapwater voorzien van een installatie met zonnepanelen en warmtepomp, waardoor het energieverbruik bijna volledig is afgedekt.

In de wereld van de ambulancediensten zijn aanrijtijden letterlijk en figuurlijk van levensbelang. Om de aanrijtijden in de westelijke en midden-Alblasserwaard verder te verbeteren, opende Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid recent een nieuwe ambulancepost midden in de polder, in Streefkerk. Op die manier kan de ziekenwagen aan de vereiste aanrijtijden voldoen. Hol Installatietechniek verzorgde de all-electric installatie.

Gasloos gebouw

De nieuwe ambulancepost is bescheiden van omvang en ontworpen voor één ambulance. Het gebouw, gebouwd door Aannemingsbedrijf Lagendijk, heeft de vorm van een schuur. “Al vanaf het eerste begin hebben we ervoor gekozen om een gasloos gebouw neer te zetten”, aldus Leo Roos van Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid. “Aannemingsbedrijf Lagendijk en Hol Installatietechniek kwamen daarbij met een passende oplossing.”

Verwarming en tapwater

Die oplossing bestaat uit een groot aantal zonnepanelen en een Ecodan-warmtepompsysteem van Mitsubishi Electric, geleverd door Alklima. De zonnepanelen worden ingezet voor de verlichting en voeding van de lucht/water-warmtepomp en dekken bijna het volledige energieverbruik af. Mitsubishi Electric’s Ecodan-warmtepompsysteem met cilinderunit (7,5 kW) gecombineerd met een boiler van 200 liter, zorgt voor voldoende verwarmingsvermogen en warm tapwater.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.