fbpx
Nieuws

Bedrijfsschool centraal in vakblad

Het zevende nummer van dit jaar van het vakblad Installatie en Sanitair ligt op vrijdag 21 september bij u in de bus. Hierin hebben we het onder andere over de opkomende bedrijfsscholen. Waarom en wat is het voordeel? We maken een rondje ‘langs de velden’ en bezoeken de bedrijfsscholen van Bonarius, Van Dorp en Geas Energiewacht. Maar wat kunt u nog meer van ons verwachten?

Tankstation op warmtepomp

Het nieuwe Shell-tankstation in het Noord-Hollandse De Rijp krijgt zijn koeling en verwarming van een lucht-lucht-VRF-warmtepompsysteem van LG. In het kleine jaar dat de klimaatinstallatie draait, heeft het systeem de koude en warme periodes prima op kunnen vangen. En dat terwijl het pand energetisch nog wel wat steken laat vallen. “Daar hebben we de capaciteit op aangepast.”

Ketel blijft wel even branden

Nederland zit nog wel even vast aan de CV-ketel. Het aantal aangesloten nieuwbouwwoningen en het consumentengedrag voorspellen dat het gastoestel nog zeker een generatie het leeuwendeel van Nederland blijft verwarmen. De warmtepomp komt eraan, maar hoe hard gaat het nu feitelijk?

Prefab badkamers

Door de aantrekkende economie en het grote tekort aan vakmensen op de bouw, is de zoektocht naar alternatieve bouwmethoden in volle gang. Zoals naar prefab. Dat geldt ook voor badkamers. Steeds vaker worden hele geprefabriceerde badkamers met een hijskraan op hun plek geplaatst Ook prefabricage van voorzetwanden, schachten en sanitairproducten voor de badkamer vertoont een opwaartse trend.

Geïnteresseerd? Neem een (proef)abonnement of vraag een gratis proefnummer op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.