fbpx
Nieuws

Bedrijven nog niet klaar voor IBAN

Bedrijven nog niet klaar voor IBAN

Tienduizenden bedrijven zijn nog altijd niet klaar voor het nieuwe IBAN-rekeningnummer. De invoering werd 6 maanden uitgesteld, zodat iedereen tot 1 augustus het banknummer kan aanpassen. In veel gevallen is dat nog niet gebeurd.

 

 

Dit meldt het AD vanochtend. De Nederlandsche Bank (DNB) noemt de situatie bij zo’n 2500 bedrijven zelfs ‘kritisch’. De toezichthouder waarschuwt voor problemen met het betalingsverkeer als zij niet snel tot inkeer komen. Automatische incasso’s en acceptgiro’s zonder IBAN worden na 1 augustus niet meer verwerkt. Zij kunnen dan geen geld meer incasseren of lopen vertraging op bij uitbetaling. Het bedrijf dupeert in de eerste plaats zichzelf, maar ook leveranciers, consumenten en medewerkers. Volgens DNB gaat het vooral om kleine bedrijven.

Zowel particulieren als bedrijven stappen op 1 augustus over op een IBAN-rekeningnummer van 18 tekens. In februari werd het nieuwe Europese betalingssysteem Sepa met 6 maanden uitgesteld omdat veel bedrijven er nog niet klaar voor waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.