fbpx
Nieuws

Booster pv-panelen beste innovatie

De Solar Energy Booster heeft de Jan Terlouw Innovatieprijs gewonnen. De uitvinding van Jan Putman is een aluminium thermische module die je achter een zonnepaneel kan klikken. Hierdoor koelt het zonnepaneel beter af, wat de opbrengst van een paneel vergroot. Daarnaast voert het thermische deel van het warmte af, die kan worden opgeslagen in een zonneboiler. (zie video hieronder)

Er waren drie genomineerden. De winnaar liet een zuivering voor huishoudelijk afvalwater (Bluecon International) en een efficiënt brandstofcelsysteem voor bus en truck (HyMove) achter zich.

Stichting Kiemt

De Jan Terlouw Innovatieprijs is een initiatief van Stichting Kiemt en wordt dit jaar voor de zevende maal uitgereikt. Met deze prijs wil Kiemt innovaties en nieuwe bedrijvigheid op het gebied van duurzame Energietransitie en Circulaire Economie in Oost-Nederland extra ondersteunen. De Jan Terlouw Innovatieprijs omvat 10.000 euro prijzengeld.

In vakblad Installatie en Sanitair stond een verhaal over de Solar Energy Booster. In Lent is een groot project uitgevoerd met deze techniek. Interesse in ons blad? Neem hier een (proef)abonnement.

3 reacties op “Booster pv-panelen beste innovatie

 1. Richard schreef:

  Goed idee, er was wel al zoiets bij triplesolar
  Die ook warmte uit het dak haalt en zonnepanelen erop legt maar deze worden niet echt gekoeld!

 2. Rewa schreef:

  Wat is de opbrengst meer per paneel?
  Is het mogelijk om de aluminium plaat ook op reeds geplaatste zonnepanelen te plaatsen?
  Zoja wat zijn de kosten voor z,n 20 panelen?
  Wat zijn de adressen om eventueel deze aluninium platen kunnen plaatsen.

 3. Iwan schreef:

  Het wiel opnieuw uitvinden? Er bestaan al heel veel varianten op dit principe er is zelfs een naam voor, PVT ( photo volthaisch thermish) en ik heb het ook op m’n dak.
  Dus hoezo innovatief?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.