fbpx
Nieuws

Bosch, het moederbedrijf van Nefit, heeft een groter belang genomen in Ceres, een Britse fabrikant van brandstofceltechnologie.

Bosch breidt zijn belang uit van 4 procent naar 18 procent en krijgt ook zitting in de directie van het bedrijf. Ceres maakt het hart van een brandstofcel-unit, waarin gas op hoge temperatuur wordt omgezet in warmte en elektriciteit.

Ceres heeft zijn technologie SteelCell genoemd, wat naar eigen zeggen een betrouwbare technologie is, en vooral betaalbaar. Het gaat daarbij om zogeheten SOFC-technologie, die erom bekend staat met hogere temperaturen te werken dan bij de PEM-technologie gebruikelijk is.

Grotere vermogens

Met het Britse bedrijf Ceres gaat Bosch in eerste instantie inzetten op de wat grotere vermogens. Kantoorgebouwen en datacentra komen dan in beeld, maar ook kan een brandstofcel goed worden ingezet bij de balanshandhaving van het elektriciteitsnet.

Bosch (Nefit) is al enkele jaren actief in de markt van de brandstofcellen. Eerst werkte het bedrijf met brandstofcellen van het Japanse AISIN, later ging het verder de Bluegen van SolidPower en in 2018 kwam daar de samenwerking met Ceres bij. Ook is er een samenwerkingsverband tussen Bosch en het Zweedse Powercell, maar die richt zich vooral op brandstofcellen voor auto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.