fbpx
Nieuws

Bouwkeet met zonnepanelen

Bouwkeet met zonnepanelen

Dura Vermeer Materieelservice heeft samen met Bos Elektro BV uit Hilversum een flexibel, stapelbaar en makkelijk te transporteren systeem ontwikkeld om bouwketen uit te rusten met hoog rendement zonnepanelen.

 

 

Met deze zogenoemde Solar-Box wil Dura Vermeer het eigen materieel verduurzamen. Het idee om bouwketen uit te rusten met zonnepanelen op bouwketen heeft Dura Vermeer en Bos Elektro uitgedaagd na te denken over eenvoudige bevestiging, de uitwisselbaarheid met andere typen bouwketen, de stapelbaarheid, het beheer en transport. Het resultaat is de Solar-Box.

 

Constructie

Bij de Solar Box zijn de pv-panelen gemonteerd op een metalen frame om ruimte te besparen en het transport te vereenvoudigen. De Solar-Box wordt middels een klemsysteem simpel en snel op het dak van de bouwkeet gemonteerd. De module met zonnepanelen is daarvoor voorzien van hijsogen. Vooralsnog wordt de Solar Box toegepast op bouwketen met een afmeting van 3 bij 6 meter. De pv-panelen zijn in een zogeheten oost-west ligging gemonteerd waardoor ze ongeacht de positie van de bouwkeet altijd rendement leveren. Elke Solar-Box bestaat uit een set van drie modules met elk drie zonnepanelen. Via een omvormer kunnen deze panelen in totaal 2295 Wp leveren. Een set kan een rendement van minimaal 1950 kWh per jaar opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.