fbpx
Nieuws

Buitenbank op cv aangesloten

Origineel wintergadget! Ideaal voor kleumende rokers in horeca-gelegenheden, of liefhebbers van winterse buitenlucht. Een verwarmde buitenbank die met een houtkachel, maar ook middels centrale verwarming, kan worden opgestookt tot 30 graden.

De Eddyboy, vernoemd naar bedenker Eduard Bartels, bestaat uit een vuurkorf, een kast en een bank. De vuurkorf dient als warmtebron om de bank op te warmen maar geeft ook een stralingswarmte, een sfeervol licht en een heerlijk knisperend geluid. De kast biedt plaats aan hout plus de pomp. In de vuurkorf zit een warmtewisselaar, een spiraal waar de vloeistof (water of glycol) door stroomt. De strakke designbank warmt in 10 tot 30 minuten –afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de intensiteit van het vuur- op tot een banktemperatuur van 30 °C. Er is geen extra warmtewisselaar; de temperatuur van de bank is te regelen door de mand in de vuurkorf omhoog en omlaag te draaien en zo de warmteoverdracht te regelen.

Op centrale verwarming

In Antwerpen heeft uitbater Alex Nierinck van Bar pour Boire de zitbank op de centrale verwarming aangesloten (foto linksboven). Bij aansluiting op de cv wordt een warmtewisselaar geplaatst zodat men 2 circuits krijgt, in het circuit van de bank zit glycol zodat deze niet bevriest en een pomp voor de circulatie. Het systeem wordt gevuld door een vulkraan, deze kan ook dienen om het weer leeg te laten lopen, je opent een ontluchter en de kraan en het loopt weer leeg,

 

bank3

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.