fbpx
Nieuws

ClimaRad verkocht aan Britse multinational

ClimaRad verkoopt driekwart van haar aandelen aan de Volution Group. Daarmee wordt de Nederlandse marktleider in decentrale warmteterugwin-units een zusje van Ventilair en Vent-Axia.

Volution Group is een beursgenoteerde Britse multinational op het gebied van ventilatie. De overname moet de slagkracht van ClimaRad vergroten, zegt algemeen directeur Rutger Vasters. “We zijn op dit moment marktleider en uniek in Nederland als producent van decentrale ventilatiesystemen. Met Volution als nieuwe eigenaar kunnen we kansen in de markt nóg beter en sneller benutten. Denk bijvoorbeeld aan het verder ontwikkelen en lanceren van duurzame, innovatieve producten.”

Miljoenendeal

Volution Group neemt nu 75% van de aandelen over, en legt daar €42 miljoen euro voor op tafel. De overige 25% blijft minimaal nog vier jaar in eigen handen van ClimaRad-oprichter Peter Schabos en de huidige vierkoppige directie, aangevoerd door Rutger Vasters. Hij nam vorig jaar het stokje over van oprichter Peter Schabos. ClimaRad werd opgericht in 2005, en had het afgelopen jaar een omzet van ongeveer €12 miljoen.

Decentrale ventilatie is trend geworden

ClimaRad combineerde als eerste de radiator met decentrale ventilatie met warmteterugwinning. Het ventilatiebedrijf, dat voortkomt voort uit Brugman Radiatoren, is inmiddels een grote speler op het gebied van deze techniek. Met name in de renovatie wordt deze ventilatietechniek toegepast: in bijvoorbeeld portiekwoningen wordt dan niet langer meer geventileerd via raamroosters maar via een decentrale warmteterugwin-unit.

ClimaRad is gevestigd in Oldenzaal. De productie vindt plaats in Sarajevo (Bosnië-Herzegovina). Doordat het bedrijf de productie in Oost-Europa heeft, was ClimaRad extra interessant voor de Britse ventilatiegigant, die haar producten verkoopt over de hele wereld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.