fbpx
Nieuws

Nieuwe troeven in warmtepompland

Naast nieuwe bronnen voor de warmtepomp, zien we ook steeds meer (semi-)collectieve oplossingen met warmtepompen. Op donderdag 25 maart presenteren Rensa en Nathan de laatste trends en oplossingen in een webinar.

Het webinar laat zien wat de huidige stand van zaken is met betrekking tot warmtepomptechniek. Wat betekenen de nieuwste geluidsregels voor de lucht/water-warmtepomp? Wat komt er kijken bij BRL-certificering? Welke mogelijke bronnen kun je toepassen met warmtepomptechniek? Warmtepompspecialisten Matthias Stukker, manager Rensa Techniek, en Ramon Freriksen, senior adviseur bij Nathan, gaan in op de actuele stand van zaken.

Het webinar is donderdag 25 maart 12.30-13.30. Aanmelden kan via deze link

Speciale aandacht voor collectiviteit

Aan de hand van concrete cases wordt gekeken naar welke winst er bij collectiviteit gehaald kan worden. Collectieve oplossingen met gedeelde bronnen, warmtenetten, of decentrale tapwaterbereiders schieten als paddenstoelen uit de grond. Daar komt veel bij kijken. In het webinar worden een aantal principeschema’s van (semi-)collectieve concepten besproken. Installateurs weten hierdoor wat de mogelijkheden kunnen zijn voor bijvoorbeeld nieuwbouw en duurzame renovatie van gestapelde bouw.

Het webinar op 25 maart richt zich op installatiebedrijven en adviseurs die zich verder willen verdiepen in warmtepompconcepten, en is na inschrijving gratis te volgen.

Het vorige webinar van Nathan en Rensa: Help, mijn klant wil een warmtepomp is hier terug te kijken.

4 reacties op “Nieuwe troeven in warmtepompland

 1. R schreef:

  Juist beter geen collectieve warmte pomp zie het debakel met zeewater centrale die met warmtepompen de huizen zou verwarmen met zee water wat is er van over niks aleen elende voor de bewoners zo triest dan liever een inviduele warmtepomp per woning

  • Koning klant schreef:

   Hoogstens collectief als door de gebruikers zelf samen geörganiseerd. Zonder uitbuiters. Anders inderdaad beter individueel.

 2. R schreef:

  Toch liever een eigen warmtepomp in je woning we hebben zelf een lucht lucht warmtepomp voor verwarmen vsn ons huis heel veel in onze straat hebben stadsverwarming zou ik nooit voor kiezen bij een huis stadsverwarming

 3. Jack Steenvoorde schreef:

  Collectief kan fantastisch zijn maar niet met een open bron systeem. Liever een grote gesloten bronsysteem waarvoor de zee uitstekend geschikt is met een jaartemperatuur van 12 tot 19 graden. Koude stadsverwarming met individuele warmtepomp zonder buitenunit en elektrische bij verwarming voor tapwater. Eenvoudig en goedkoper.
  Leve TEO.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.