fbpx
Nieuws

Coronavirus: streep door installatiebeurzen

De installatievakbeurzen Light + Building in Frankfurt en de Mostra Covengno in Milaan gaan niet door vanwege de uitbraak van het coronavirus in Europa. Beide evenementen worden verplaatst naar september. De SHK in Essen gaat wel gewoon door, laat de beursorganisatie weten.

Light + Building zou van 8 tot 13 maart gehouden worden in de Messe Frankfurt, het beurscomplex waar ook de ISH gehouden wordt. De beurs is met name groot op elektrotechnisch gebied, en wordt ook door veel Nederlandse vakprofessionals en bedrijven bezocht. De beursorganisatie meldt dat de beurs verplaatst wordt naar midden tot eind september. Een exacte datum is er nog niet.

Veel internationaal bezoek

De samenwerkingspartners van Messe Frankfurt, Zentralverband Elektrotechnik- und Elektronikindustrie (ZVEI) en Zentralverband der Deutschen Elektro- und Informationstechnischen Handwerke (ZVEH), ondersteunen het besluit. De belangrijkste Italiaanse brancheverenigingen ondersteunen de beslissing ook. Na Duitsland komen de grootste groepen exposanten en bezoekers uit China en Italië.

Ook streep door Mostra

De Mostra Covegno Expocomfort in Milaan, die gepland stond van 17 tot 20 maart, gaat ook niet door in verband met de uitbraak van het coronovirus in de Lombardije, de regio waar Milaan in ligt. Beursorganisator Reed Exhibitions wil geen enkel gezondheidsrisico nemen. “De gezondheid van klanten, partners, bezoekers en werknemers heeft de hoogtste prioriteit.” Hier heeft de beursorganisatie al wel een nieuwe datum: de grote installatiebeurs wordt verplaatst naar 8 tot een met 11 september. Deze beurs wordt doorgaans goed bezocht door fabrikanten en bezoekers uit het verre oosten.

SHK gaat vooralsnog door

De SHK in Essen, die van 10 tot 13 maart gehouden wordt, en ook goed bezocht wordt door professionals uit Nederland, gaat vooralsnog gewoon door. “We houden de vinger aan de pols en zijn voorbereid om te reageren wanneer het nodig is”, zegt Oliver Kuhrt, managing director van de Messe Essen. De beursorganisator is in nauw contact met de lokale en nationale autoriteiten, en vakbeursorganisatie AUMA. Peter Renzel, hoofd van de afdeling volksgezonheid van de stad Essen laat weten dat er op dit moment geen event in de stad hoeft te worden afgeblazen.

Wel gaat de SHK maatregelen nemen om de hygiëne op de beurs te borgen, en wordt er extra medische service achter de hand gehouden. Daarbij baseert de Messe Essen zich op de aanbevelingen van de wereldgezondheidsorganisatie WHO en het Robert Koch Instituut.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.