fbpx
Nieuws

De Groot neemt weer sprinklerbedrijf over

Norm voor woningsprinklers gepubliceerd

Trigion is onderdeel van Facilicom Solutions. “Reden voor het afstoten van deze activiteit is dat de sprinklermarkt een echte nichemarkt is”, zegt Marco Feijen, algemeen directeur van Facilicom Solutions. “Dat specialisme vraagt bijzondere investeringen die minder passen bij de strategie van Trigion Brand- en Beveiligingstechniek. We hebben bewust gekozen om onze activiteiten te verkopen aan een ander gespecialiseerd familiebedrijf, met min of meer hetzelfde DNA, zodat de overgang voor zowel onze medewerkers en onze klanten, soepel zal verlopen.”

Marktpositie

Algemeen directeur Marcel de Groot over de overname: “Facilicom heeft vanwege heroriëntatie van hun strategie besloten om afscheid te nemen van de expertise sprinkler. Met overname van deze expertise zal De Groot haar marktpositie wederom versterken op het gebied van het segment sprinkler. Dit in een regio waar we binnen Nederland nog niet volledig gepositioneerd zijn. Hierdoor past deze overname uitstekend in het strategische plan van ons bedrijf”.

Overnamepad

De afgelopen tien jaar heeft De Groot regelmatig (failliete) installatiebedrijven overgenomen. In 2013 werd al een ander sprinklerbedrijf overgenomen. Toen werd AA Fireprotection uit Enschede aan de eigen bedrijfsactiviteiten toegevoegd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.