fbpx
Nieuws

Doek valt voor waterleidingmagneet

24Man, het Amsterdamse bedrijf dat handelde in waterleidingmagneten, is door de rechtbank failliet verklaard. 24Man presenteerde sinds 2015 zich onder de namen HSD, Waterontharder.com, amfa4000.com, ikwilvanmijnkalkaf.nl en waterontharder4u.nl.

Het bedrijf leverde – de websites zijn nog in de lucht – een magneet die om de waterleiding heen geplaatst kan worden. Door de magnetische velden zouden magnesium en calcium in het drinkwater verhinderd worden zich te hechten, waardoor er geen aanslag gevormd zou worden.

Het bedrijf van ondernemer Julio Rosier adverteerde met het apparaatje Amfa4000, dat binnen vijf minuten te installeren zou zijn en een fractie kostte van de gangbare waterontharders.

Geen waterontharder

Tot een paar jaar terug presenteerde 24Man zijn product als ‘waterontharder’, maar moest daar op last van de rechter in juni 2021 vanaf stappen. Aquacombi, de importeur en leverancier van het Britse Aquacell, had een zaak aangespannen, omdat het bedrijf vond dat 24Man de consument hiermee misleidde.

De Amfa4000 zorgde er namelijk niet voor dat het drinkwater minder hard werd en ook haalt het apparaat kalk niet uit het water, zo klaagde Aquacombi, dat aangaf veel omzet mis te lopen door de agressief in de markt gezette Amfa4000. Het verweer van 24Man kon de rechter niet overtuigen, die daarom oordeelde dat “het gebruik van de term waterontharder door 24Man als aanduiding voor de Amfa4000 de gemiddelde consument kan misleiden”.

24Man zette zijn product sindsdien in de markt als “waterontharder alternatief”. Maar dat heeft niet kunnen beletten dat de verkoop van de producten de kosten niet konden dekken. Het faillissement werd eind januari uitgesproken.

114 reacties op “Doek valt voor waterleidingmagneet

 1. peter De Vries schreef:

  Daar snap ik niet een bal van die magneet werkt echt

  • Ikke schreef:

   Ja hij werkt echt, het hoofd je geld buiten je beurs

  • Mark schreef:

   Wat een onzin is gewoon een placebo effect 40 k keer herhalen op tv die troep werk toch niet echt zown telsell produckt.

   • Ron schreef:

    Zo werkt de reclame nu eenmaal. Met alle shit wordt veel reclame gemaakt. De domme consument vind daarom deze artikelen geweldig (naamsbekendheid) en gaat het kopen. Op dat moment worden de prijzen van die shit direct verdubbeld. Mijn grootste voorbeeld is Dyson.

    • Motoruud schreef:

     Wat ik dan weer een heel slecht voorbeeld vindt want die hebben uitstekende stofzuigers in het assortiment.

     • Dimsum schreef:

      Dyson is ook gewoon gemaakt van goedkoop spul, wat veel te duur wordt weggezet. Alles is van plastic en hoor regelmatig van mensen dat hij kapot is.

     • Jozef schreef:

      Zo’n ding wil toch niet aan de muur hebben hangen, belachelijk duur ook, begrijp nog steeds niet dat mensen zoiets kopen, gewone stofzuiger doet prima zijn werk, maar ja, ‘modemerk’ zal het wel zijn, dan ‘hoor je erbij’ ?

    • Peter schreef:

     Eindelijk aangepakt, ik ergerde me al dood aan die reclame, dat RTL zich daar ook voor leende.

     • johh schreef:

      o ja werkt die of zit dat tussen de oren want zejfs kassa heeft aangetoond dat dat prulding geen moer doet en alleen een echte met zout werkende ontharder zijn werk doetrtl denkt aleen aan geld of iets oplichting is zal hun verder grote zorg zijn

    • Nico schreef:

     Dat je met je bek op tv komt en kunt zeggen dat het werkt, terwijl je wéét dat het niet werkt, dan ben je in mijn ogen gewoon een oplichter

    • Frans schreef:

     Helemaal mee eens er zijn nogal wat bedrijven die gebakken lucht verkopen , mooi verpakt of ingeblikt. Werken vaak samen met ontwerpers van onhandige of zelfs onbruikbare of zelfs zinloze producten.

   • Ger schreef:

    Inderdaad rommel.
    Doet helemaal niks af.
    In al die woonprogrammas was die vent te zien met z’n lulverhaal.
    Die programmas ook gelijk boycotten.

   • Pim van der Torre schreef:

    Als je hem nooit gebruikt heb hou dan op met die shit verhalen. Wij gebruiken hem al 3 jaar en hebben absoluut geen last meer van kalkaanslag. Amfa 4000 zegt ook niet dat hij de kalk verwijderd maar zorgt ervoor dat kalk en magnesium kunnen koppelen waardoor kalkaanslag ontstaat. Heb het er zo mee gehad met praatjesmakers die nergens geen verstand van hebben maar wel overal een opmerking over hebben

    • Pas schreef:

     Gelukkig heb jij er wel verstand van, wij hebben hem ook gehad , maar werkte totaal niet ,en praat met ervaring, we hebben nu een one-flow waterfilter systeem deze werkt wel naar behoren maar afzetten van kalk zal altijd blijven , alleen is de kalk niet zo hard en laat het zich makkelijker van je armaturen verwijderen

    • Ries schreef:

     Hij werkt zeker!!!
     Tussen je oren wel ja!!!!!!!

    • J. Ten Hoeve schreef:

     geloof wat je wilt geloven …..

    • Hans schreef:

     Wat bedoel je met “kalk en magnesium kunnen koppelen”? Grote onzin, die domme mensen geloven en omdat ze geld hebben betaald voor een prul moet het “werken” en is men blind voor de feiten.

  • Hans Bot schreef:

   Als die dingen echt werken dan snap ik niet waarom ze niet op de vaatwasser zitten of op de wasmachine.Gebruik je verstand. Een waterontharder werkt op basis van hars etc.

  • De Boom schreef:

   Ik hebber twee op de waterleiding zitten. Effect: nihil

  • Anton schreef:

   Ja mee eens! Het werk echt de amfa4000 die scheid de kalk van het water voor 95% dus de kalk zit dan nog wel in het water maar kan niet meer vast hechten aan iets. dus het is een soort poeder als het water opdroogt. Uit eigen ervaring ondervonden! Op de kraan kan je het zonder wasmiddel afdoen en de glazen in de vaatwasser kalkvrij en gebruik nooit geen zout of glansspoelmiddel en ook heb ik geen wasverzachter meer nodig in de wasmachine! Het kalk spoelt er gewoon uit!

  • Chrisje schreef:

   Bij mij werkt ie ook prima, al drie jaar geen middelen meer gebruikt om kalk te verwijderen

  • johh schreef:

   o ja werkt die of zit dat tussen de oren want zejfs kassa heeft aangetoond dat dat prulding geen moer doet en alleen een echte met zout werkende ontharder zijn werk doet

   • johh schreef:

    o ja werkt die of zit dat tussen de oren want zejfs kassa heeft aangetoond dat dat prulding geen moer doet en alleen een echte met zout werkende ontharder zijn werk doetrtl denkt aleen aan geld of iets oplichting is zal hun verder grote zorg zijn

  • johh schreef:

   o ja werkt die of zit dat tussen de oren want zejfs kassa heeft aangetoond dat dat prulding geen moer doet en alleen een echte met zout werkende ontharder zijn werk doet

 2. Pieter S. schreef:

  Tja, al eens geprobeerd een krijtje op te tillen met een magneet……?
  Een echte waterontharder kost wat maar werkt toch wel.

  • Adriaan schreef:

   Er wordt al sinds de tweede wereldoorlog onderzoek naar gedaan en er is bewezen dat zo’n simpele magneet niets maar dan ook echt niets doet met de kalk, sowieso niet verwijderen.
   Pas als je gaat werken met een magnetisch veld wat sterk genoeg is om een bus op te tillen is er enigszins iets merkbaar.
   Bovendien koop je tegenwoordig goede waterontharders die wel werken (bewezen)vanaf €300.

   • Gijs schreef:

    Kalk kan je ook niet uit je lijnen verwijderen met een magneet maar het Zorgt er wel voor dat het minder bind met water dus werkt het wel degelijk bent zo’n magneet want ik woon in een gebied met heel hard water dus veel kalk en ik heb een test gedaan met twee schaaltjes één die was al verkarkt en het deed schoon water in en dat werd Alleen maar erger en eentje met magneet om mijn leiding en schoonschaaltje en dat duurde echt altijd voor daar voordat daar kalk op kwam dus ja het werkt een beetje

 3. Henk schreef:

  Al jaren geageerd tegen die magneetontharders, eindelijk gerechtelijkheid.

 4. Oeds schreef:

  Ik heb al 4 jaar zo’n ontharder. Een ieder mag wel wat roepen,maar werkt wel! Rvs in de badkamer met droog doekje oppoetsen en glimt nog steeds als nieuw.

 5. Vince schreef:

  Jaren een magneet om de waterleiding gehad. Werkte voor geen meter. Nu een ontharder geïnstalleerd, dat werkt pas!
  En rvs laten glimmen door te poetsen met een droog doekje werk zonder magneet, met magneet en met ontharder.

  • Pieter schreef:

   Bij de meeste mensen die denken dat het werkt .Die mensen hebben helemaal geen water ontharder nodig zoals 80% van Nederland.Omdat zij al erg zacht water hebben.Dus ik verwacht dat ook veel mensen zo’n dure ontharder hebben staan die vrijwel niets doet.

  • Mullekes schreef:

   Heb altijd al gewezen dat dit niet werkt en neigt naar oplichting.
   Nu zijn we blijkbaar naar jaren het er over eens dat het dus werkelijk niet werkt.
   Weg geld van de consumenten, en de bedrijven, oa op televisie programmas die dit aangeprezen moeten ze ook aanpakken.

 6. H schreef:

  8 jaar geleden aangeschaft en weinig kalkaanslag op kranen etc

 7. Bos schreef:

  Die oplichters gaan vast weer onder n andere naam verder na fallisement.

  • Willem schreef:

   Wat ik snap is dat omroepen en mediabedrijven waar reclame gemaakt word.
   Voor producten die pretenderen een bepaald resultaat behalen, niet verplicht zijn om aan waarheidsvinding te doen.
   Nu kunnen nog steeds bedrijven die voldoende geld besteden aan promotie, het publiek kunnen oplichten.
   Als mediabedrijven zich niet lieten betalen voor niet bewezen resultaten van de betalende fabrikant,zouden er niet zo veel mensen worden opgelicht.

   • Johan schreef:

    Absoluut mee eens! Maar Mediabedrijven bestaan bij de gratie van reclame-inkomsten en dus laten ze vrijwel alles zien als er maar voor betaald wordt. Ik zeg vrijwel, omdat er maatschappelijke consensus is over zaken die niet doorgelaten mogen worden naar de kijker. Daar vallen deze misleidende reclames dan niet onder. Oftewel, de kijker moet er zich van bewust zijn dat wat er door de commerciële omroepen wordt getoond totaal niet zo juist is als men daar wil uitstralen!

 8. J. Ter Beek. schreef:

  Al in 78 in gebruik genomen.
  Werkt super. Alle apparaten zonder kalkaanslag. Verder nooit ontkalker gebruikt. Is top.

 9. Jelmer schreef:

  Ik ben er ook in getrapt.
  M’n muren zitten na elke douchebeurt nog steeds onder de strepen. Met extreme antikalk middelen kan ik het schoon poetsen.

  • Frans Hoekstra schreef:

   (schoonmaak)azijn doet wonderen…

   • Erwin schreef:

    Door het gebruik van zure reinigers in je badkamer krijg je schimmel voor terug.
    Ook de kwaliteit van voegmortel tussen je tegels loopt hard achteruit.
    Als je de druppels in je douche achter laat, laat je ook kalk, ijzer, mangaan, zeep en huidresten etc. achter.
    Neem je de druppels mee na een douchebeurt, dan vervult je douche lang niet zo sterk, en krijgt de omgeving de kans om te drogen. Plus is het een gegeven dat je badkamer langer heel blijft.

 10. Jesper Van Rosmalen schreef:

  Zolang ongeneeslijke zieken nog geloven in de kruidendokter zal de wateronthardermagneet ook wel blijven bestaan.

 11. Henk schreef:

  Mensen willen opgelicht worden.

 12. Hans schreef:

  Het bedrijf heeft na het oplichten van de klanten eindelijk gekregen wat het verdient!
  Ik zie ze nog zitten met hun uitgestreken bek op zondag bij Harry Mens….. wat een fantasten!

 13. Henk schreef:

  Maar wel behoorlijk wat geld uit de BV onttrokken natuurlijk;)

 14. Jaap schreef:

  Ik snap de reacties wel van de mensen die zeggen dat het niet werkt. Zo’n 35 jaar geleden heb ik kennis gemaakt met het systeem (de magneet). De Belgische leverancier verkocht ze met de opmerking dat het niet altijd werkte. Waarom niet kon hij niet uitleggen. Het werkte bij ons wel. De koffiemachine leverancier stond met de mond open zo schoon als de warmtewisselaar bleef. En we halen niks uit het drinkwater. Jammer dat het product verdwijnt.

  • corné schreef:

   In welke regio woont u? Veel regios hebben ook weinig kalk in het water.

  • Xan schreef:

   Dan heeft u altijd al zacht water gehad… zoals verderop terecht al wordt gezegd; al eens geprobeerd om een krijtje of krijt stof op te tillen met een magneet? Kalk verwijderen met een magneet is echt onmogelijk.

 15. corné schreef:

  Nooit aangeschaft en ook weinig kalkaanslag

 16. Pascal schreef:

  Controleer de kalkwaarde in je water.
  Plaats net als ik de magneet …en controleer.
  Merk je verschil?
  Verwijder de magneet en laat ontharder plaatsen.
  Meet nu het verschil dan zul je beseffen dat een magneet niet de kalk uit je water haalt maar het geld uit je brievenbus.

  • Rogier schreef:

   Volgens mij pretenderen ze ook niet dat het kalk verwijderde, maar dat het zorgt dat het zich minder snel hecht aan oppervlakken. Dat komt omdat de magneten de chemische structuur beïnvloeden ofzo.

   Ik heb niet zo’n ding, dus ik bemoei me verder niet met de discussie of het wel of niet werkt.

 17. A3 schreef:

  Waterleiding bedrijven hebben de laatste decennia de hardheid in veel gebieden in Nederland van het drinkwater stabieler gemaakt. Door ontharders bij de productielocaties te monteren. Waar je eerst last had van kalkaanslag is dit aanzienlijk verminderd. Je kunt dit zelf opzoeken op de website van je waterleidingbedrijf. 6_7_8 D’ = Stabiel 12_13 _14D’ is hard water. Let op! Vanuit drinkwaterwet moet er in drinkwater minimaal 5,6D’ inzitten. Bij ontharders met zout regeneratie kun je zelfs naar 0D’ Dit is handig voor het afspoelen van je Sanitair maar kan voor de kwaliteit van drinkwater een risico zijn.

 18. Leny van beers .meesters schreef:

  Allemaal fabeltjes,wij hebben al 10 jaar hij is super bij ons geen kalk op de tegels zelfs niet op de glazen deuren ,maar je huishouden bij houden is een goede taak vind ik

 19. André schreef:

  Lol, had het eigenlijk al eerder verwacht!
  Mensen die deze nonsens magneet gekocht hebben kunnen deze nu misschien nog voor magneet vissen gebruiken

 20. Richard Blezer schreef:

  Die magneet werkt net zo goed tegen kalk als een rosé papiertje tegen olifanten.

  Hoezo olifanten?
  Die zijn hier toch niet?

  Nou, Zie je wel, hoe goed het werkt!

 21. Mano schreef:

  Onthard water is slecht voor je gezondheid als drinkwater. Tevens is het slecht om je cv installatie bij te vullen met onthard water. Een auminium cv warmtewisselaar legt het loodje. Ik gebruik zelf een osmose waterfilter systeem

 22. Koos schreef:

  Harry mens en de mooi praters hebben hun zakken goed gevuld ik ben benieuwd of harry er ook een heeftm

 23. Ik schreef:

  Hoe kun je failliet gaan als je een product die geen knoop kost duur verkoopt?

 24. Ruud schreef:

  Als het echt zou werken was er al lang een technisch onderzoeksrapport van TNO of het KIWA geweest. Ik heb internet afgestruind maar niets van die aard kunnen vinden. Zou ook een leuk item voor KASSA zijn.

 25. José schreef:

  Heb er een paar jaar terug ook een gekocht achteraf zonde van de centen

 26. Wuce Brillis schreef:

  Hier prima resultaat met een 4800Gauss. Is een wereld van verschil

 27. Anneke schreef:

  Het werkt echt. Ben er nog steeds blij mee wij hebben er zeker al 5 jaar een.
  Geen toevoeging in het water. Eenmalige kosten. Alleen in de waterkoker blijft een laagje achter het meeste haal je eruit met een zachte afwasborstel. Zo nu en dan gebruik ik ontkalker in de waterkoker.

 28. Stefan schreef:

  Ik lach me kapot 4800Gauss hahahaha en een lege portemonnee

 29. Dick schreef:

  Er wordt teveel de nadruk gelegd op ONTHARDEN. Het gaat om het NIET BINDEN van de kalk en dat gebeurt in de praktijk. 20 jaar gebruikt in mijn vorige huis. Apparaat achtergelaten. Nu ik 13 jaar in mijn appartement woon weer besloten zo’n blauwe magneet te plaatsen. De douche kop en de kraanbruches etcetera. blijven schoon.

 30. R.B schreef:

  Zie YouTube Pesi reclame,”I want my Harier”
  Recalmemakers hebben de opdracht: more sales more money!?

 31. Johan Bonefaas schreef:

  Zo’n magneet plaatsen is dus toch niet echt aantrekkelijk….

  Wel spijtig voor het personeel en de mensen die dergelijke producten hebben gekocht.

 32. Johan schreef:

  Zo’n magneet plaatsen is dus toch niet echt aantrekkelijk….

  Wel spijtig voor het personeel en de mensen die dergelijke producten hebben gekocht.

 33. Richard schreef:

  Waar accumuleert zich die kalk dan? Op één plek, moet haast wel. Wat gebeurt er vervolgens?

 34. Marion schreef:

  Als je een goede ontkalker wil hebben, kies dan de AQUACEL.

 35. Sandor schreef:

  En de semester ook meegedaan de reclame met veel BN’ers
  Zij heeft altijd zacht water gezwommen zonder magneet
  Mij zingen of meezwemen voor provisie
  Is bijna zo erg dan de mondkapjes deal !!!

 36. Henny van der Aalst schreef:

  Nederlandse taal?

 37. J schreef:

  Toevallig een maandje geleden dat ding om mijn waterleiding gedaan. Maar moet zeggen geen kalk meer in de douche ect. Dus zolang dat niet komt laat ik hem wel hangen

 38. Chris schreef:

  Het geeft maar weer eens aan hoe slecht Nederland wordt vertegenwoordigt. Oplichten mag zolang je maar niet word gepakt.
  Chris
  Stichting consumentenhulp > 30 jaar i/o

 39. H. Brondsema schreef:

  Had Jomanda ook niet zoiets als ingestraald water? Ook hier trapten er mensen in. Magneet is ook weggegooid geld.

 40. Dennis Eijs schreef:

  Wat kost zo’n apparaat? En ontharden zal het niet doen. Misschien hoogstens kalk ionen beïnvloeden zodat ze zich niet hechten. Maar dat weet ik ook eigenlijk niet. Zou kunnen dus.
  Het krijtjes vergelijk is ook niet eerlijk. Roest reageert ook niet op magneten, maar bevat wel zeker ijzer ionen.
  Maar goed. Als er geen serieuse test zijn blijft het allemaal toch gewoon speculeren.

 41. Peter schreef:

  De magneten doen helemaal niets.We hebben er 2 gekocht maar het is weggegooid geld.

 42. Rini schreef:

  He he eindelijk is de neef van Jomanda gevallen!

 43. Frans schreef:

  Helemaal mee eens er zijn nogal wat bedrijven die gebakken lucht verkopen , mooi verpakt of ingeblikt. Werken vaak samen met ontwerpers van onhandige of zelfs onbruikbare of zelfs zinloze producten.

 44. Maarten schreef:

  Met die magneet kun je spijkers enzo zoeken in het zand

 45. Drs. Lulkoek schreef:

  Wat een lulkoek allemaal. Ze kunnen beter over je fiets lullen dan over je lul fietsen.

 46. Teun schreef:

  Weer zo’n verkooppraatje, had een aantal magneten liggen van oude speakers, die waren sterker als de magneten die ze verkochten. Geen verschil te merken. Blijf kalk houden dus is het beter om een echte ontkalker (filter) te plaatsen. Vroeger had je ook een apparaatje om je auto zuiniger te laten lopen. Als je die aanschafte kreeg je een balkje voor onder je gas pendaal, die hielp wel, je ging niet harder als 60 km. Ha ha zo proberen oplichters je te pakken te nemen. Dus weg er mee met al die onzin

 47. hendrik schreef:

  Hebben ook een magneet gehad, en het werkt echt niet..ook al denk je eerst van wel ( placebo effect)
  Nu een echte waterontharder en dat werkt wel
  Nu ervaar je het verschil

 48. Walter schreef:

  Ik heb al ruim 40 jaar een antikalkmagneet om de waterleiding zitten.
  Een rode voorganger denk ik van het huidige type, destijds aangekocht voor een paar gulden!!!
  Of het echt werkt weet ik niet, maar ik heb weinig last van kalkafzetting hooguit wat lichte kalkvorming als gevolg van spetters op de kraan en ander chroomwerk.
  Ik laat hem er maar omheen zitten, baad het niet, schaden doet het in iedergeval niet.

 49. HenkN schreef:

  Kan de magneet een (zwak) ultrasoon effect genereren?

 50. Jos schreef:

  Heb al meer dan 20 jaar een magneet om de waterleiding was ook nog duur maar heeft nooit gewerkt dat is allemaal lulkoek zakkenvullers.

 51. Marcel schreef:

  Ik ga er maar mee magneet vissen denk ik….

  • Lammert schreef:

   Twijfelde van tevoren ook. Maar goedkoper alternatief gekocht voor ca 10 euro. Verbazingwekkend dat het tegen de verwachting wel werkt. Na een paar weken minder aanslag terug en wat er komt is eenvoudiger weg te vegen.

 52. Jacques schreef:

  Er zijn meerdere oplossingen om kalkaanslag te vermijden of op te lossen, waarbij de meeste voordelen en mogelijk ook nadelen hebben. Iedere fabrikant zal voor eigen parochie spreken en doen willen geloven dat zij het enige goede hebben, maar in de praktijk kan de eindklant op basis van de juiste informatie die hij van de installateur krijgt de juiste keuze maken. Die zal weten voor wat voor situaties de magneet oplossing geschikt is, of een ontkalker/oneflow/nocalc of oplossingen tegen biofilm bieden. Wij (info@hoogeveenenco.nl) merken in ieder geval dat installateurs bij ons (de betere groothandel) dat gesprek graag aangaan om de klant goed te informeren.

 53. Eric schreef:

  Ik heb 2 amfa 4000 gekocht een op leidingnet en een op waterput maakt geen verschil grote oplichting.
  U kunt komen kijken in limburg dat het niet werkt stuur maar een mail erjo@live.nl
  400 euro weg gegooid.
  Als rossier zelf eens komt kijken bij mij dan help ik hem van de oplichting af.

 54. Derk schreef:

  Ca en Mg met elkaar binden hahaha.
  Beide zijn positief geladen…die zullen never een verbinding met elkaar aan gaan!

  Iedereen die dat geloofd zal ook alle troep van tellsell kopen want wat ze zeggen op internet is natuurlijk waar.

  Eindelijk die reclame verdwenen!

  Oplichters

 55. Jeroen schreef:

  Beste mensen,

  Zelf werk ik in een electronica zaak waarbij de Bosch stofzuiger een 7,6 kreeg van de consumenten bond en exact dezelfde machine maar dan met Siemens er op een 5,3. Geloof die programma,s niet. Zelf heb ik 2 van die magneten gratis gekregen en ja kalk plakt minder en nee er is geen minder kalk. Koop ze niet te duur want wetenschappelijk is er aangetoond dat het gewoon magneten zijn met een bepaalde sterkte. Het effect kan wel erg lang duren voordat het zichtbaar is. Zelf zit ik te kijken naar een echte filter die het eruit haalt want die poeder stuift behoorlijk als het goed droog is.

 56. john schreef:

  weet je wat echt werkt! Je douche gewoon uitdrogen als je klaar bent met douche!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.