fbpx
Nieuws

Douche en keukenblok in één

Een compacte unit waaruit een douchecabine én een keukenblok wordt getoverd. De City Kit is een vinding van DKG Groep uit Bergen op Zoom voor herbestemming van leegstaand vastgoed of snelle/tijdelijke huisvesting.

Herbestemming

DKG Groep is het moederbedrijf van Bruynzeel Keukens, DKG keukens en Keller Keukens. Het concept wordt getoond op de Innovatie Estafette, een innovatie-event dat donderdag 14 april in Amsterdam gehouden wordt, en waar innovatieve oplossingen voor de toekomst worden gepresenteerd. Het modulaire meubel is een manier om snel en goedkoop leegstaand vastgoed, zoals bijvoorbeeld kantoren, te herbestemmen tot (tijdelijke) appartementen. In de City Kit zijn douchecabine, werkblad, kookplaat, kraan, spoelbak en kastruimte geïntegreerd. De unit past ingeklapt door een deur en heeft door zijn prefab opzet eenvoudig op waterleiding en riolering aan te sluiten.

Startups

Op de Innovatie Estafette, een innovatie-event georganiseerd door de overheid, worden meer bijzondere bouwmethodes en startups getoond.  Zo is er een manier gevonden om stroom te onttrekken uit planten (ook te lezen in deze blog), worden hybride zonnepanelen getoond, oplossingen voor de opvang van regenwater, en een manier om van regenwater drinkwater te maken. Op 14 april opent minister Kamp een biobased demonstratiewoning, een zelfvoorzienende woning die volledig is gebouwd met materialen zonder fossiele grondstoffen als olie en gas. In onderstaande video een uitleg over deze bouwmethodiek.

In totaal zijn er 200 exposanten op de Innovatie Estafette, er komen ruim 4000 bezoekers, waaronder buitenlandse handelsdelegaties, Nederlandse ondernemers, wetenschappers, studenten en beleidsmakers.  Bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid geven de expo samen vorm. Vanuit het bedrijfsleven zijn de topsectoren, MKB en start-ups betrokken. Verder vindt er de prijsuitreiking van de Challenge Stad van de Toekomst plaats.

1 reactie op “Douche en keukenblok in één

  1. Carlo schreef:

    Goed en slim idee om de leegstand op deze manier nuttig in te zetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.