fbpx
Nieuws

Fedet: geen voortouw bij Elektrotechniek

De dit jaar uitgestelde vakbeurs Elektrotechniek, gaat komend jaar op 6, 7, 8 november gehouden worden. De Federatie Elektrotechniek (Fedet), waarmee de Jaarbeurs jarenlang samen optrok, neemt niet langer een leidende rol op zich. Wel denkt de branchevereniging mee met de organisatie.

De aankomende driedaagse Elektrotechniek in 2018 zal een sterke focus krijgen op technologie, uitgewerkt naar drie thema’s: Open Source & Connectivity, Education & Development en Digital & Technology. Jaarbeurs zet in op een vakevenement waar technologie, energie, motivatie en experience de toon zetten, meldt de Jaarbeurs in een persbericht.

Fusie met VSK

Elektrotechniek, de tweejaarlijkse beurs voor e-installateurs, ging in 2017 niet door. Fedet en Jaarbeurs, die de beurs samen organiseerden, verkenden een fusie met de VSK, Nederlands grootste vakbeurs voor de w-installateur. Die samenwerking kwam niet van de grond. Nu de Fedet zich organisatorisch terugtrekt en Elektrotechniek verplaatst is naar een even jaar, lijkt de weg open voor nieuwe verkenning van een gezamenlijke vak-event.

Afgelopen maand organiseerde de Jaarbeurs ook al het vakevenement Smart Homes & Intelligent Buildings in Utrecht. De VSK, die in aankomende februari gehouden wordt in de Domstad, trok in 2016 ruim 35.000 bezoekers naar de Jaarbeurs. De laatste editie van Elektrotechniek in 2015 trok ruim 19.000 geïnteresseerden naar Utrecht.

Hier het VSK-dossier op Installatie.nl

Gratis met Installatie.nl naar de VSK-beurs?

2 reacties op “Fedet: geen voortouw bij Elektrotechniek

  1. […] Ook de VSK en de vakbeurs Elektrotechniek, die in Utrecht plaatsvinden, verkennen al lange tijd een fusie. Tot een huwelijk tussen deze twee beursconcepten is het nog niet gekomen. […]

  2. […] marktleiders op de beurs presenteerden en bezoekersaantallen terugliepen. Besprekingen om de beurs samen te voegen met de VSK liepen op niks uit. De editie van 2018, de uitgestelde editie van 2017, heeft volgens de […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.