fbpx
Nieuws

VSK wacht niet op Elektro

Ondanks fusiegesprekken gaat de installatievakbeurs VSK komend jaar ‘gewoon’ in februari gehouden worden, van 6 tot en met 9 februari. Het samengaan met Elektrotechniek staat nog steeds op de agenda, maar beursorganisator Jaarbeurs wil niet langer wachten met het verkopen van vierkante meters.

Samenvoegen

Naar aanleiding van de plannen om de e en w-beurs samen te voegen, was er een optie om een gezamenlijke beurs te verplaatsen naar het voorjaar. “De VSK wordt gewoon in februari gehouden”, bevestigt Patrick Schilte, segmentmanager bouw & installatie bij de Jaarbeurs.

Brancheorganisatie

Wel houdt hij in de slag om de arm dat Elektrotechniek mogelijk aan kan sluiten bij deze vakbeurs, of dat er op andere wijze in de toekomst samen opgetrokken wordt. De beurs Elektrotechniek zou in september van dit jaar gehouden worden, maar werd door de organisatoren uitgesteld tot 2018. Jaarbeurs organiseert de beurs samen met Fedet, de brancheorganisatie voor fabrikanten in de elektrotechniek.

De Fedet is nog met haar leden in gesprek over datum en opzet van het eigen vakevenement in 2018. De Jaarbeurs wil de start van verkoop van beursruimte voor de VSK omwille van de tijd niet langer uitstellen, meldt Schilte. De bijbehorende, achterliggende informatiesites van de installatiesector, wel volledig gerund door door de Utrechtse beursorganisator, zijn inmiddels wel samengevoegd tot één installatieplatform voor e- en w-installaties.

De VSK trok in 2016 ruim 35.000 bezoekers naar de Jaarbeurs. De laatste editie van Elektrotechniek in 2015 trok ruim 19.000 geïnteresseerden naar Utrecht.

Gratis met Installatie.nl naar de VSK-beurs?

3 reacties op “VSK wacht niet op Elektro

  1. Richard schreef:

    gewoon mee stoppen met die geldklopperij. beurzen is zó passé

  2. […] een fusie met de VSK, Nederlands grootste vakbeurs voor de w-installateur. Die samenwerking kwam niet van de grond. Nu de Fedet zich organisatorisch terugtrekt en Elektrotechniek verplaatst is naar een even jaar, […]

  3. […] en bezoekersaantallen terugliepen. Besprekingen om de beurs samen te voegen met de VSK liepen op niks uit. De editie van 2018, de uitgestelde editie van 2017, heeft volgens de Jaarbeurs te weinig impact en […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.