fbpx
Nieuws

Energieneutraal gemeentehuis

De gemeente Zuidplas krijgt een energieneutraal gemeentehuis. Het wordt gerealiseerd in Nieuwerkerk aan den IJssel en krijgt, na oplevering, een BREEAM-NL excellent certificaat. Het nieuwe gemeentehuis voegt vier locaties samen tot één locatie aan het Raadhuisplein. Door de centralisatie bevinden zich in de toekomst de raadsactiviteiten, publiekszaken, trouwlocatie en ambtelijke organisatie onder één dak.

Duurzame demontage

Het huidige gemeentehuis in Nieuwerkerk aan den IJssel wordt duurzaam gedemonteerd. De ‘sloop’ wordt circulair aangepakt, om de verspilling van grondstoffen tot een minimum te beperken. De nieuwbouw zorgt voor een jaarlijkse besparing van circa €100.000,- op de totale huisvestingslasten. De energiekosten gaan drastisch omlaag en de onderhoudskosten worden minder.

Het project is ook op sociaal gebied bijzonder te noemen. Heembouw Rotterdam en haar strategische partner Lomans Installatietechniek zetten op de realisatie van het project een aantal mensen (onder andere uit de gemeente Zuidplas) in die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt en bieden hen hiermee de kans werkervaring op te doen. Een voorbeeld hiervan is de cappuccinobar in de publieke ruimte, die door verstandelijk gehandicapten wordt gerund.

Vleermuizen

Heembouw start voor de zomer van 2018 met het project. Dit heeft te maken met een kraamverblijf van twee vleermuizen, waardoor pas in het tweede kwartaal in 2018 kan worden gedemonteerd. Het project wordt opgeleverd in het tweede kwartaal van 2019.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.