fbpx
Nieuws

Energiewacht neemt Huisman over

Energiewacht NV heeft de Groningse bedrijven Huisman Warmtetechniek, Klimacom en Solar Noord overgenomen. Het gaat om het volledige belang van drie vennootschappen die onderdeel zijn van het familiebedrijf Huisman.

De gezamenlijke bedrijven hebben 45 werknemers in dienst en een omzet van ca. 13 miljoen euro. Met de overname realiseert Energiewacht een groei op het gebied van installatietechniek en een uitbreiding van de capaciteit om totale zonne-energiesystemen te leveren in Noord-Nederland.

Meer in duurzaam

Energiewacht is een onderdeel van energiebedrijf Essent. Het bedrijf wil door de overname een nog actievere functie te vervullen in de verduurzaming van particuliere woningen, de woningvoorraad van woningcorporaties en binnen de utiliteitssector. Met de overname heeft het bedrijf groeimogelijkheden, en uitbreiding van het aantal installatiemonteurs.

Zelfstandig functionerend

De drie bedrijven, gevestigd in Groningen en Stadskanaal, worden elk afzonderlijk overgenomen door Energiewacht, maar blijven grotendeels zelfstandig functioneren. Andries Huisman blijft voor een periode van minimaal twee jaar als directeur in een commerciële en adviserende rol verbonden. De focus op de korte termijn ligt op het realiseren van synergie en commerciële voordelen die voortvloeien uit de samenwerking. 

Gerenommeerde specialist

De verkopende familie Huisman startte in 1986 met de activiteiten op het gebied van verwarming, luchtbehandeling, airconditioning en duurzame energietechnieken, waaronder zonne-energie. Door de jaren heen hebben de bedrijven zich ontwikkeld als specialist in het opleveren van diverse werktuigbouwkundige installaties, onderhoud en service van werktuigbouwkundige installaties in de utiliteitssector en het ontwerpen, leveren en installeren zonne-energiesystemen.

1 reactie op “Energiewacht neemt Huisman over

 1. G. Dijkstra schreef:

  Ik was klant bij SolarNoord Stadskanaal. Ik begrijp, na enig zoekwerk, dat dit bedrijf is overgenomen door de Energiewacht. Waarom zijn de klanten van SolarNoord hiervan niet in kennis gesteld.

  Neemt de Eneriewacht ook de service en garantie over?

  Zou wel graag een antwoord willen hebben op deze vragen.

  Ik hoor graag van u.

  met vriendelijke groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.