fbpx
Nieuws

Energiezuinige woning in 1 dag gebouwd

BPD en VolkerWessels Vastgoed ontwikkelen op meerdere locaties in het land duurzame energienota-nul woningen. Deze woningen leveren dusdanig veel energie op dat een gemiddeld huishouden geen energiekosten zal hebben. De woningen bestaan uit geprefabriceerde platformelementen, en kunnen hierdoor enorm snel gerealiseerd worden. Afgelopen week is de eerste woning in Wateringen in 1 dag gebouwd. Vakblad Installatie en Sanitair schreef vorig jaar over het eerste project van dit nieuwbouwconcept in Heerenveen. Lees dat artikel hier. Onder dit artikel een video over ééndaagse montage.

Compleet prefab

De woning is onderdeel van een totaalplan met 12 duurzame woningen, waarbij elke woning in 1 dag wordt gebouwd. BPD is verantwoordelijk voor het ontwerp van het exterieur van de woningen en voor de afstemming met de gemeenten waarmee wordt samengewerkt. VolkerWessels Vastgoed is verantwoordelijk voor de realisatie van het innovatieve bouwconcept MorgenWonen, waarbij de woningen in de fabriek compleet en duurzaam worden geprefabriceerd. De woning wordt opgeleverd met zonnepanelen, afgewerkte vloeren en trappen, wandafwerking, een complete keuken, een toilet en een complete badkamer. Ook zijn de oprit en tuin volledig aangelegd met gazon en looppaden.

Afwerking woning

De woningen zijn goed geïsoleerd en alle ramen zijn voorzien van drielaags isolatieglas. Er is geen cv-ketel maar een duurzame warmtepomp die warmte uit de buitenlucht haalt. Er wordt geen gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen, de woningen hebben geen gasaansluiting. Het dak is aan de zuidzijde bekleed met zonnepanelen. De energiemonitor geeft continu aan hoeveel energie er verbruikt én opgewekt wordt.

MorgenWonen

Bouwreus VolkerWessels neemt het concept MorgenWonen als standaard in ontwikkelen en bouwen. De woningen zijn innovatief en worden in de fabriek volledig voorbereid. Op locatie worden de woning in één dag in elkaar gezet. Constructie en techniek sluiten volledig op elkaar aan. Het bouwteam is specialist in het plaatsen van de woningen. Door gebruik te maken van slimme uitwisselbare platformelementen kan er snel gebouwd worden.

Op deze video van VolkerWessels is te zien hoe een woning in 1 dag in elkaar wordt gezet:

 

3 reacties op “Energiezuinige woning in 1 dag gebouwd

 1. Nicky schreef:

  Blijft een mooi concept woningen in de fabriek voorbereiden en bouwen. Wordt wel heel veel praten op voorhand met de bewoners aangezien er na realisatie in de fabriek nagenoeg niets meer gewijzigd kan worden wat betreft sanitair en elektra. Dat blijf ik toch de grootste uitdaging vinden.

 2. Bram schreef:

  massabouw voor huur maar zodra er iets van klantgerichte opties etc inkomt ga je volgens mij al nat. waarom niet volledig op ventilatielucht verwarmen en zonneboiler. Kun je de warmptepomp er uit schrappen, scheelt straks ook bakken met geld aan onderhoud

 3. wim bron schreef:

  utrecht.24 oktober 2016.

  Mooi.
  Maar helaas allemaal een GEZIN s huizen.
  Waar blijft de senioren de bouw van 50+ ???
  want ik ben nog lang niet opgebrand voor nieuwe iddeen en wil graag enetgiezuinig duurzaam wonen.
  wb

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.