fbpx
Nieuws

Fabrikanten in de rij voor ISH

De internationale vakbeurs ISH in Frankfurt is weer volledig volgeboekt. De organiserende Messe Frankfurt heeft een wachtlijst met fabrikanten, die willen deelnemen aan de grootste installatiebeurs ter wereld, die 14 tot en met 18 maart 2017 gehouden wordt. Ook vanuit Nederland is grote belangstelling voor de beurs, en staan er fabrikanten in de wacht. De beursorganisatie verwacht weer tegen de 200.000 mensen naar Frankfurt te trekken. Klik hier voor beeldverslag van de vorige editie.

’s Werelds grootste

ISH mikt op 200.000 bezoekersDe ISH is ’s werelds grootste vakbeurs en innovatieforum op het gebied van sanitair, verwarming, energie, klimaat- en installatietechniek. Op deze beurs tonen de marktleidende bedrijven, veelal afkomstig uit Duitsland, hun oplossingen voor de toekomst. Veel van de getoonde introducties, komen in de jaren erop naar Nederland. De ISH is bijvoorbeeld maatgevend op wat Nederlandse installateurs in 2018 op de VSK voorgeschoteld krijgen.

Thema’s

Het thema van de beurs is Water. Energy. Life. Het klimaatakkoord van Parijs en de Europese Ecodesign-regels zullen als een rode draad door het beursaanbod lopen. De overstap naar nieuwe energiebronnen, nieuwe verwarmingstechnieken, de kwaliteit van het binnenklimaat en trends zoals BIM en gebouwautomatisering komen aan bod. Op badkamergebied ligt het accent sterk op de badkamer van de toekomst, waarin naast design vooral het accent ligt op comfort en levensloopbestendigheid. De beursorganisatie belooft ook ontwikkelingen op het gebied van de digitale, ‘individuele’ badkamer.

Rondleidingen

Hal 8De vorige editie, in 2015, trok bijna 197.000 bezoekers, waarvan 4000 uit Nederland. Toen stonden er bijna 2500 exposanten op 260.000 m2 beursvloer, verdeeld over twintig hallen. De ISH heeft altijd een partnerland, zoals Polen in 2015. Bij de komende editie is Turkije gastland. Nieuw in 2017 zijn speciale eendaagse rondleidingen voor architecten en installateurs. Daarnaast gaat de beursorganisatie voor groothandelaren speciale programma’s ontwikkelen.

1 reactie op “Fabrikanten in de rij voor ISH

  1. […] Londen, een vakbeurs voor de hotellerie. De techniek is een van de noviteiten van Dornbracht op de komende ISH in Frankfurt, die volgend jaar maart gehouden wordt. De techniek komt eind 2017 op de markt.. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.