fbpx
Nieuws

Flinke CO2-reductie voor hotel

Flinke CO2-reductie voor hotel

De technische installaties van Hotel & Conferentiecentrum Woudschoten worden beheerd door Wolter & Dros. Dat bedrijf bedacht een manier om de CO2-uitstoot flink te verminderen.

 

Tapwaterboilers

Wolter & Dros onderzocht hoe energiebesparing en CO2-reductie gerealiseerd kon worden door het plaatsen van tapwaterboilers in de drie bouwdelen van Woudschoten. In de oude situatie verwarmden centrale ketels het tapwater. Door de lange leidingen naar de hotelkamers trad hierbij een energieverlies op van circa 30%. Met tapwaterboilers wordt gas bespaard, omdat de boilers het tapwater op een hoog rendement verwarmen en er minder transportverlies optreedt. Het cv-water hoeft niet meer op hoog temperatuur gebracht te worden voor het gebruik van tapwater. Hierdoor is het mogelijk om de cv-installatie een groot deel van het jaar op een lage temperatuur te laten functioneren. Het rendement van de ketel wordt hierdoor met 4% verbeterd, wat een besparing van gas oplevert.

 

Moderne software

Ook analyseerde Wolter & Dros de mogelijkheid om de regeltechniek te moderniseren. Er was namelijk een risico dat bij uitval van bepaalde onderdelen deze niet meer leverbaar zouden zijn. Door toepassing van moderne softwaretechniek wordt een energiebesparing (8%) en CO2-reductie gerealiseerd. De analoge en handmatige sturing is vervangen door digitale softwaretechniek.

 

Beide oplossingen kunnen Woudschoten een CO2-reductie opleveren van ruim 70 ton. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.