fbpx
Nieuws
Innovaties voor betere brandveiligheid

De drie genomineerden voor de Innovatieprijs Brandveiligheid 2015 zijn bekend. Kanshebbers voor de prijs zijn de verhuisbare watermistunit Q-Fog van Nater Gas & Vloeistofsystemen, de brandwerende manchet op rol CFS-C EL van Hilti Nederland en de waterleidingsprinkler van BAM Techniek.

 

QFogDe verhuisbare watermistunit Q-Fog van Nater (foto rechts) wordt geactiveerd zodra de brandmelder alarm geeft. Er wordt vervolgens 15 minuten lang een zeer fijn vernevelde watermist de ruimte ingesproeid. 

 

Brandschutzmanschette-CFS-C-ELDe brandwerende manchet op rol CFS-C EL van Hilti (foto links) biedt uitkomst in situaties waarbij de manchet niet in zijn geheel om de leiding past of als leidingen in een hoek of tegen een wand geplaatst zijn. 

 

De waterleidingsprinkler van BAM Techniek (bovenste foto) kan direct worden aangesloten op de waterleiding en gebruikt veel minder water. De sprinkler is daarmee laagdrempelig en goedkoop. 

 

De jury beoordeelde de inzendingen op innovatie, integrale brandveiligheid en bruikbaarheid. Tijdens het Nationaal Brandveiligheidsevenement presenteren de drie genomineerden hun idee. Vervolgens wordt ter plekke het beste idee uitgeroepen tot winnaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.