fbpx
Nieuws

Gelderland verduurzaamt woningen

De provincie Gelderland gaat helpen bij het verduurzamen van woningen door een investering van acht miljoen euro. Dit wordt onder andere geïnvesteerd in het ondersteunen en begeleiden van de aanpak van Wijken van de Toekomst. Ook steunt de provincie energieprojecten van Verenigingen van Eigenaren (VvE’s).

Waarborgfonds

Ook gaat er geld naar onderzoek naar financieringsconstructies, waarmee het inwoners helpt met betaalbare maatregelen. Een voorbeeld is een waarborgfonds, waarmee banken risico’s afdekken bij het financieren van VvE-leningen, zodat die van de grond komen. Zowel woningen van particulieren als corporaties worden verduurzaamd. Door de subsidie worden energiemaatregelen ook mogelijk voor inwoners met een kleine beurs.

Deze voorstellen maken onderdeel uit van de Versnellingsimpuls Energietransitie Gebouwde Omgeving. De voorstellen zijn ontwikkeld aan verschillende tafels van het Gelders Energie Akkoord(GEA).

Markt

De provincie gaat ook een training voor bouw- en installatiebedrijven aanbieden. Zo krijgen zij beter inzicht in verduurzamingsmaatregelen en kunnen dus gerichter adviseren. Daarnaast ontwikkelt het in overleg met bedrijfsorganisaties een website voor een regionaal aanbod van duurzaamheidsmaatregelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.