fbpx
Nieuws

Opnieuw 12 miljard voor SDE+

De stimuleringsregeling voor hernieuwbare energieproductie (SDE+ regeling) is opnieuw opengesteld. Er komt in het voorjaar van 2018 zes miljard euro beschikbaar voor nieuwe projecten voor opwekking van duurzame energie. Het gaat bijvoorbeeld om bronnen zoals wind, zon, biomassa, geothermie en water.

Voor het najaar van 2018 komt naar verwachting opnieuw een bedrag van zes miljard euro beschikbaar. De SDE+ stimuleert kostenefficiënte energieopwekking en draagt in belangrijke mate bij aan het realiseren van de doelen van het Energieakkoord uit 2013 en het regeerakkoord.

Kostenreductie

Duurzame energieopwekking wordt door schaalvergroting en technische ontwikkelingen steeds goedkoper, waardoor er steeds minder subsidie nodig is. De SDE+ versnelt die ontwikkeling, wat past in de lijn van het regeerakkoord, waar wordt ingezet op de meest kostenefficiënte oplossingen.

Windenergie op zee

Energieopwekking door wind op zee is niet opgenomen in de reguliere SDE+ openstelling. Hiervoor worden aparte tenders uitgezet. Na de tenders van de afgelopen jaren is wind op zee steeds goedkoper geworden. Mogelijk is er bij de komende tender zelfs helemaal geen subsidie meer nodig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.