fbpx
Nieuws

Generatiekloven in installatieland

Hoe gaan installatiebedrijven de zogeheten millennial binden, boeien en begeleiden? Techniek Nederland gaat een online themamiddag wijden aan de generatieverschillen. De conservatieve installatiebranche heeft een uitdaging om de veeleisende jongere en dertiger van nu perpectief te bieden. Dit is de generatie die nu aan het roer komt te staan in de technische installatiebranche.

De nieuwe generatie monteurs en installateurs staat anders in het leven dan de ‘oude garde’. Ze zijn geboren met digitale hulpmiddelen, weten niet beter dan online, en zijn van de mediageneratie. Ze hebben gemiddeld genomen minder een negen tot vijf-mentaliteit, hechten meer aan gebruik dan aan bezit. De nieuwe generatie toont zich flexibel, maar verwacht dit ook van de omgeving.

Online event

Tijdens ‘Het Millennium Mysterie’ staan de verschillen tussen de generaties op de werkvloer centraal. Wat merken we van die verschillen? Hoe kunnen we ze overbruggen? Zijn er manieren om als ondernemer millennials én andere generaties te boeien, binden en begeleiden?


Jonge ondernemers

De sprekers op het event: Jong Techniek Nederland voorzitter Desire Kon, dertiger en mededirecteur van een installatiebedrijf, millenialexpert Jasper Scholten, leiderschapsexpert en trainer Remco Claasen én Techniek Nederland voorzitter en babyboomer Doekle Terpstra. Ook houdt Martine Beijer een presentatie. Zij had op haar 19e al een eigen sanitairbedrijf, is jarenlang boegbeeld voor meiden/vrouwen en techniek. Na 10 jaar ondernemerschap, is ze nu te zien als handige klusser in Eigen Huis en Tuin.

Jonge ondernemers

Het online event begint om 14.30 uur en loopt door tot 17.00 uur. Aanmelden kan via deze link

2 reacties op “Generatiekloven in installatieland

  1. theo schreef:

    Leuk om te lezen dat de nieuwe generatie geen van negen tot vijf mentaliteit meer heeft en flexibeler is dan de oude generatie, om over het “niet hechten aan bezit ” nog maar niet te spreken. Ik ben loodgieter-installateur, mijn leeftijd is 70 jaar dus bedankt voor het ” compliment “.

  2. Mark schreef:

    Volgens mij heeft oud, jong nodig en andersom. Immers de installatietechniek omvangt nog oude en nieuwe dingen.
    Al vind ik Techniek Nederland, in beide niet passen. Die Organisatie is een vertegenwoordiger van zich zelf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.