fbpx
Nieuws
Gereviseerd ketelonderdeel met fabrieksgarantie

Remeha start met een programma waarin gereviseerde gas-luchteenheden voor cv-ketels met fabrieksgarantie worden gerecycled.

 

 

De gereviseerde onderdelen worden onder dezelfde kwaliteit en garantievoorwaarden aangeboden. De fabrikant gaat bovendien het retourneren van oude onderdelen belonen met een retourpremie. Het programma ‘Remeha Renewed’ wordt vanaf deze maand aangeboden voor de Tzerra en Tzerra Plus ketels. De Apeldoornse fabrikant claimt de eerste ketelfabrikant te zijn met een dergelijk recycleprogramma. De gereviseerde ketelonderdelen worden via de groothandel aangeboden en zijn goedkoper dan nieuwe onderdelen. De installateur heeft altijd de keuze tussen een nieuw onderdeel of een gereviseerd onderdeel. De Renewed onderdelen voldoen aan de laatste technische specificaties en bevatten de actuele software en parameters. 

 

Besparing

Remeha constateert dat veel ketelonderdelen die retour komen, nog uitstekend herbruikbaar zijn. Zo zijn aluminium onderdelen en de printplaat volledig recyclebaar. Naast dat het programma een nieuwe markt met kwaliteitsgaranties aanboort, levert het programma ook een bijdrage aan het milieu: het bespaart energie en grondstoffen. Installateurs maken via revisiebedrijven vaker gebruik van ’tweedehands’ onderdelen. Manco van het hergebruik van onderdelen is dat fabrieksgaranties doorgaans vervallen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.