fbpx
Nieuws

Heatprofs neemt Verbakel over

Installatiebedrijf Heatprofs neemt branchegenoot Verbakel Gas Service over. Daarmee bundelen de beide in Haaglanden gevestigde installlatiebedrijven hun krachten.

Het team van Heatprofs is voortaan breder regionaal actief, in onder meer Den Haag, Delft, Zoetermeer en Rotterdam. De overname is eerder deze maand afgerond. Inmiddels verkent Heatprofs verdere groeimogelijkheden, in lijn met het streven zijn bijdrage aan de energietransitie te versterken.

“Juist nu de energiekosten hét gesprek van de dag zijn en de pan uit rijzen, moeten we de energietransitie versnellen”, benadrukt Willem Hulsenbeck, commercieel directeur van Heatprofs. “We willen in onze regio een voorttrekkersrol vervullen in het verduurzamen van huishoudens”, vult Said Ayat, oprichter van Heatprofs, aan. “De overname van Verbakel Gas Service is daar een mooie volgende stap in.”

Servicebedrijf Heatprofs helpt klanten om hun woning te verduurzamen, door over verduurzamingsmaatregelen te adviseren en deze vervolgens door te voeren. Het bedrijf biedt abonnementen aan voor onderhoud aan deze installaties. “Door middel van onder meer leaseconstructies en de mogelijkheid om in termijnen te betalen, helpen we klanten met een uiteenlopend budget om hun woning te verduurzamen”, aldus Hulsenbeck.

Servicebedrijf

Verbakel Gas Service werd in 1981 opgericht door Koos en Anja Verbakel. In de beginjaren van het bedrijf richtten zij zich voornamelijk op het onderhoud en de installatie van gasapparaten, evenals op het oplossen van storingen. De laatste jaren heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in energiezuinige oplossingen, zoals zonneboilersystemen en warmtepompen. Ook nu het familiebedrijf wordt overgenomen, blijven Koos en Anja Verbakel nog zeker drie jaar in functie. Zo ondersteunen zij Heatprofs bij het aansturen en uitbreiden van het nieuwe fusiebedrijf. Het kantoor en de opslagplaats van Heatprofs is gevestigd in Wateringen. Het team verleent zijn services aan particulieren, bedrijven en instellingen.

Meer over overnames
Steeds meer installatiebedrijven zijn betrokken in overnames. Middelgrote bedrijven groeien, en veelal kleinere familiebedrijven worden overgenomen. Hoe het zit met deze trend lees je in dit achtergrondartikel. In deze blog van Stefan van Maasakkers achtergrond over de keuze om wel of geen service en onderhoud uit te voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.