fbpx
ISH 2019

De tweede editie van het vakblad Installatie en Sanitair verschijnt op vrijdag 29 maart en staat vooral in het teken van de afgelopen ISH. Deze tweejaarlijkse beurs brengt weer een stortvloed aan producten en vergezichten over het installatievak. Onze redactie struinde het merendeel van de hallen in Frankfurt af. In tien pagina’s zoveel mogelijk hiervan, met speciale aandacht voor het verwarmingsdeel, plus al het badkamernieuws dat komend jaar over de markt wordt uitgestort. Maar wat kunt u nog meer van ons verwachten?

Duurzaam in de Jordaan

Een appartementencomplex in de Amsterdamse Jordaan nam afscheid van de gasgestookte CV-installatie en verving die door een duurzame installatie met lucht-water-warmtepompen en zonnecollectoren. Het project toont dat verduurzamen in binnensteden mogelijk is, maar bovenal dat alle puzzelstukjes op hun plaats moeten vallen om van zo’n operatie een succes te maken. “Mijn hersenen hebben hier hard voor moeten werken.”

Het magische koudemiddelcircuit

Hoe werkt dat nu, het magische koudecircuit in airco’s en warmtepompen? In ieder geval heel anders dan een keteltje met gasvlammetjes dat water opwarmt. Het is veel ingenieuzer, en als je het snapt, ook veel leuker. We maken een rondje.

Huisfluisteraar in roeptoeterland

Zelfbenoemd huisfluisteraar Lars Boelen timmert stevig aan de weg. De energieadviseur maakt ogenschijnlijk complexe verduurzamingsvraagstukken hapklaar en toegankelijk. De Installatie.nl-blogger uit Weert werkt aan een e-book vol praktische tips en ervaringsverhalen; het Paris Proof Plan. Het credo: nooit verduurzamen zónder een plan.

Geïnteresseerd? Neem een (proef)abonnement of vraag een gratis proefnummer op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.