fbpx
Nieuws

Hevac wint KNX Professionals Award

Hevac Controls uit Eindhoven heeft tijdens de vakbeurs Elektrotechniek de KNX Professionals Award 2015 in ontvangst genomen voor hun project kasteel Biljoen.

Modern en authentiek

De bewoners van kasteel Biljoen wilden dat het kasteel van alle moderne gemakken werd voorzien. Maar de eigenaar, de Stichting Het Geldersch Landschap, wenste juist dat het monument in oorspronkelijke staat zou blijven. Hevac controls ging samen met installatiebedrijf Wim Bosman de uitdaging aan. Een van de meest fundamentele keuzes was om voor dit gebouw een draadloze woningautomatisering te selecteren op basis van de internationale standaard KNX.

Renovatie Siemens

De KNX Publieksprijs, die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt, ging naar BAM Bouw en Techniek voor het bijzonder grote renovatieproject van het Siemens hoofdkantoor in Den Haag. Belangrijk doel van de renovatie is een opwaardering naar het uiterst duurzame LEED Gold-label. Voor KNX is daarbij een belangrijke rol weggelegd: het KNX-protocol regelt en stuurt de gebouwautomatisering van de E- en de W-installaties.

Andere genomineerden

TES Installatietechniek en ElektroPartners waren de andere genomineerden voor de KNX Professionals Award 2015. Zij verdienden die nominatie respectievelijk voor een zeer luxe villa en de eerste Dolby-cinema, die beiden volledig op KNX draaien. Beide bedrijven eindigden ook bij de publieksprijs op de tweede en derde plek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.