fbpx
Nieuws

Hitma neemt ATAL over

Overname in meetinstrumentenland. Hitma Groep B.V. uit Uithoorn heeft ATAL B.V. uit Purmerend overgenomen.

Specialistisch instrumentatieleverancier ATAL, opgericht in 1994 door Marcel Dix en Perry van Helvoort, zal als zelfstandig bedrijf, onder de eigen bedrijfsnaam blijven opereren. Oud-directeur Perry van Helvoort blijft werkzaam in de onderneming. Moederbedrijf Indutrade heeft voor deze add-on acquisitie gekozen op basis van overeenkomsten in het productaanbod van ATAL en Hitma Instrumentatie en de mogelijkheid tot backoffice-ondersteuning door Hitma. Het in Zweden aan de beurs genoteerde Indutrade heeft met haar Benelux-vestiging nog meer meetinstrumenten-specialisten in de groep. Zo is ook MW Instruments uit Almere onderdeel van deze groep.

Meetinstrumenten

ATAL levert onder andere monitoringsystemen, datarecorders, sensortechnologie en instrumenten waarmee luchtkwaliteit, processignalen, energieparameters, CO2 en water- en gasdruk kunnen worden gemeten. Ook verzorgt het bedrijf verhuur en (her)kalibratie van meetinstrumenten.

De klanten van ATAL zijn actief in uiteenlopende marktsegmenten. Van oorsprong is het bedrijf leverancier van meetinstrumenten voor installatietechniek en analyse van de kwaliteit van het binnenklimaat. ATAL-instrumentatie wordt tegenwoordig ook ingezet voor wetenschappelijke doeleinden. Ook levert het bedrijf aan de voedingsmiddelen- procesindustrie en aan ziekenhuislaboratoria.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.