fbpx
Nieuws

Holland Water neemt ATECA over

Holland Water neemt branchegenoot ATECA over. Met deze stap wil het bedrijf marktleider worden in legionella-beheersende watertechnologie in Nederland. Onlangs nam het al UV-specialist Uvidis over.

Na ATECA twintig jaar lang uitgebouwd te hebben, neemt oprichter Mark Engelenburg afscheid om zich op nieuwe uitdagingen te richten. Hij zegt hierover: “Ik kijk met trots terug op het neerzetten van een watertechnologiebedrijf dat gebouwen daadwerkelijk vrijwaart van legionella en daarmee het verschil maakt. Het was een eer en genoegen om zoveel gebouweigenaren en -beheerders te ondersteunen met hun waterbeheer. Graag bedank ik u voor onze prettige samenwerking. Nu geef ik het stokje over aan Joris Post (MD ATECA a.i.) en het nieuwe moederbedrijf Holland Water.”

Holland Water

Holland Water is een van de marktleiders in Nederland op het gebied van legionellabeheersing in gebouwen. Tot nu toe beschikte het bedrijf met het Bifipro-systeem (koper-zilverionisatie) over een effectief legionella-bestrijdingsmiddel, maar het probleem is dat dit middel niet overal in te zetten is, zegt Holland Water-directeur Leo de Zeeuw.

Schadelijke legionellabacteriën gedijen tussen de 25 en 50 graden. Daarom mag tapwater in collectieve installaties principe niet onder de 60 graden komen, tenzij er alternatieve technieken worden toegepast. Koper- en zilverionisatie is zo’n alternatieve techniek, die gebruikt mag worden in prioritaire installaties (zoals hotels en zorgcentra) als er legionellaprobleem geconstateerd is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.